شهاب دادگرنژاد کارشناس حوزه نفت و انرژی، در اطلاعیه ای بیان کرد که برای جلوگیری از خام فروشی نفت می توان ظرفیت پالایش کشور را در حدود 3 میلیون بشکه در روز افزایش داد. وی در ادامه افزود برای بازار های همسایه می توان زمینه صادرات نفت را فراهم کرد همچنین باید روی بازار های هدف مطالعه و دقت کافی را کرد.
شهاب دادگرنژاد در مورد اقتصاد مقاومتی گفت :
در راستای تحقق اهداف اقتصاد مقاومتی یکی از سیاست ها در حوزه پالایش نفت، جلوگیری از خام فروشی است. این طرح توسط شهاب دادگرنژاد کارشناس حوزه نفت و انرژی بیان کرد وی در توضیح طرح خود گفته است که با این سیاست ایران می تواند به جمع صادرکنندگان بنزین جهان ملحق شود. همان گونه که مقام معظم رهبری در خصوص خود کفایی تولید بنزین بار ها سخن به میان آورده است.
با توجه به این که تمامی پالایش های مختلف کشور از استاندارد های جهانی دور هستند، شهاب دادگرنژاد معتقد است که باید صنعت پالایش کشور تغییر اساسی در آن رخ بدهد. وی یکی از دلایلی که پالایشگاه های کشور از استاندارد های جهانی دور است را تولید بیش از حد نفت کوره و مازوت می داند. که به دلیل پایین بودن عدد نلسون در پالایشگاه ها می باشد.
شهاب دادگرنژاد اضافه کرد : نزخ پیچیدگی پالایشگاه را عدد نلسون می نامند. هرچه این عدد بالا تر باشد در نتیجه فراورده ایی سبک و ارزشمندی تولید می شود و بالعکس هرچه مقدار این عدد پایین تر باشد فراورده های کم ارزش تری مانند نفت کوره و مازوت تولید می شود.
برای بالا بردن عدد نلسون می توان از واحد های RFCC استفاده کرد اما به دلیل تحریم های گذشت و نداشتن مدیریت از این واحد ها استفاده نشده است جز در پالایشگاه اراک.
در خصوص استفاده نکردن از واحد RFCC مدیر سابق هماهنگی ، بازار یابی و امور بین المللی حفاری شمال اعلام کرد که رکورد شکنی ایران در خصوص تولید نفت خام و مازوت اصلا به سود کشور نیست زیرا کشور های شرق آسیا با خرید نفت مازوت و کوره آن ها را توسط RFCC به بنزین تبدیل می کنند.
شهاب دادگرنژاد در ادامه افزود : که در طی یک دهه گذشته کشورهای شرق آسیا به یکی از قطب های اصلی پالایش جهان تبدیل شده است. قابل ذکر است که 33 درصد نفت خام جهان در این منطقه پالایش می شود با وجود اینکه سهم خاور میانه تنها 9 درصد است. در بین کشور های خاورمیانه ایران دارای 9 پالایشگاه فعال است که در رتبه دهم پالایش قرار دارد.
شهاب دادگرنژاد در خصوص پالایشگاه های آمریکاه بیان کرده است که این قاره دارای ظرفیت پالایشی 29 درصدی است که 19 درصد ظرفیت پالایشی جهان را به خود اختصاص داده است. آمریکا دارای 140 پالایشگاه نفت است که روزانه 17 میلیون و 791 هزار بشکه را ظرفیت پالایش دارد.
در پایان سخنان، شهاب دادگرنژاد اعلام کرد که ایران برای آن که قدرت پالایش منطقه را به دست بگیرد نیازمند برنامه ریزی دقیق و سرمایه گذاری های خارجی است تا بتواند انقلابی بزرگ در صنعت پالایش نفت را داشته باشد.