تفاوت تین کلاینت و زیروکلاینت چیست؟ مشخصات و قیمت

سازمان‌ها و شرکت های بزرگ با استفاده از جدیدترین مینی پی سی های پیشرو، مانند تین کلاینت و زیروکلاینت، یک شرکت سازمان‌یافته را ایجاد می‌کنند، که به آنها اجازه می‌دهد صرفاً روی بهبود کسب‌وکار تمرکز کنند. این کسب‌وکارها داده‌ها و برنامه‌های خود را بر روی یک سرور مرکزی با استفاده از این نقاط پایانی با کارایی بالا ذخیره می‌کنند که همه مزایای یک رایانه شخصی را به آنها می‌دهد، اما با امنیت بیشتر، اتصال قوی‌تر، ارتقاء یکپارچه سخت‌افزار/نرم‌افزار و عملکردهای پیشرفته تر.

01

ولی این امر چطور این ممکن است؟ تین کلاینت و زیروکلاینت ها، کامپیوترهای سبک وزنی هستند که جایگزین رایانه های رومیزی سنتی شده و دارای مزایای زیرساخت دسکتاپ مجازی (VDI) می باشند. در یک محیط مجازی که توسط این دستگاه ها پشتیبانی می شود، قدرت محاسباتی در سرورهای شبکه قرار دارد. این دسترسی مطمئن به اینترنت، مصرف انرژی کمتر، و کاهش خطر آسیب‌پذیری‌های امنیتی و همچنین تجربه استاندارد و فناوری اطلاعات را در هر دسکتاپ، تبلت، لپ‌تاپ یا دستگاه تلفن همراه فراهم می‌کند.

اگرچه تین کلاینت و زیروکلاینت، شباهت های زیادی دارند، اما در مورد انواع اتصال، مشخصات و موارد دیگر نیز متفاوت هستند. در این مقاله، به تعریف تین کلاینت و زیرو کلاینت و سپس بررسی تفاوت هریک از آن ها می پردازیم.

تین کلاینت چیست؟

تین کلاینت ها کامپیوترهای سبک وزن و ارزانی هستند که از یک سرور برای انجام عملکردهای فناوری اطلاعات پشتیبانی می کنند. آنها قطعاتی دارند که می توان انتظار داشت در کامپیوترهای رومیزی از جمله پردازنده، حافظه، ذخیره سازی، پورت های USB و سیستم عامل پیدا کنند. نصب و مدیریت آسان، Thin Clients راه حل های محاسباتی مقرون به صرفه ای هستند که می توانند برای کارکرد پروتکل هایی مانند Microsoft RDP، Teradici PCoIP، Citrix HDX و VMware Blast Extreme استفاده شوند. این کار اتصال به ماشین راه دور مجازی یا فیزیکی شما را تسهیل می کند و از آنجا می توانید به برنامه های مجازی دسترسی داشته باشید.

به غیر از حافظه و ظرفیت ذخیره سازی، اکثر داده های یک Thin Client در یک سرور راه دور ذخیره می شود. و حتی اگر کلاینت نقصی داشته باشد، می توان آن را در عرض چند ثانیه از بقیه دستگاه ها جدا کرد. سپس مدیران می‌توانند دستگاه دیگری را در اختیار کاربران قرار دهند که حاوی همان داده‌های موجود در سیستم قدیمی است، بنابراین بهره‌وری ثابت را حفظ می‌کند.

شرکت هایی که به یک پلت فرم موثر برای مدیریت مقرون به صرفه و ساده برنامه های IT در دستگاه های مختلف نیاز دارند، می توانند از راه حل VDI Thin Client بهره مند شوند. کارمندان می‌توانند به محیط‌های دسکتاپ مجازی دسترسی داشته باشند که به‌طور مرکزی در مرکز داده ذخیره و مدیریت می‌شوند، که یک محیط کاری امن را ارائه می‌دهد و در عین حال دسترسی کاربران به برنامه‌ها را از هر مکان و دستگاهی فراهم می‌کند.

زیروکلاینت چیست؟

زیروکلاینت ها را می توان به عنوان مدل های محاسباتی نازک تر با ضریب فرم بسیار کوچک که با VDI استفاده می شود، تعریف کرد. مانند تین کلاینت ها، Zero Clients به راحتی قابل تنظیم و استفاده است. علاوه بر این، آنها نیاز به به روز رسانی کمی دارند و نیازی به پیکربندی ندارند. با این حال، بر خلاف Thin Clients که از سیستم عامل استفاده می کنند، Zero Clients سیستم عاملی را نصب می کند که به شما کمک می کند به دستگاه راه دور خود متصل شوید.

02

 بسیاری از نمایش‌ها و پیشرفت‌های رمزگشایی در سخت‌افزار خاص رخ می‌دهند و در نتیجه کارایی Zero Clients را افزایش می‌دهند. چیپست Teradici Tera2 از بسیاری از شناخته شده ترین Zero Client ها پشتیبانی می کند. این Zero Client ها از پروتکل PCoIP برای تسهیل اتصال از راه دور، تسریع سخت افزار اختصاصی در نقطه پایانی و ارتقای تجربه کاربر استفاده می کنند.

تفاوت بین تین کلاینت و زیروکلاینت چیست؟

اگر ویژگی ها و مزایایی را که تین کلاینت و زیروکلاینت ها دارند، نشان می دهند که آنها کم و بیش مانند یکدیگر عمل می کنند. هر دو دستگاه نقطه پایانی با کارایی بالا هستند که می توانید از آنها برای اتصال به یک ماشین راه دور و مدیریت در زیرساخت محاسبات متمرکز استفاده کنید.

تین کلاینت و زیروکلاینت، انواع مختلف اتصال VDI را ادغام می کنند. دستگاه Thin Client شامل انواع مختلفی از اتصالات است که در یک مخزن مرکزی مدیریت می شوند. Zero Client حداقل دو نوع اتصال را شامل می شود که اگرچه لازم نیست، اما می توان آنها را به صورت مرکزی نظارت کرد. از این رو، Thin Clients انعطاف پذیرتر هستند، در حالی که Zero Clients با استفاده از یک پروتکل خاص، عملکرد ویدئویی و گرافیکی پویاتری را ارائه می دهند.

برآوردن نیازهای فردی کاربر با تین کلاینت، مستلزم نصب یا میزبانی برنامه های مناسب است. این دستگاه تجربه دسکتاپ یکپارچه ای را با کلاینت های ایمیل، مرورگرها، نمایشگرهای اداری یا PDF و اتصال به برنامه های مشتری-سرور قدیمی ارائه می دهد.

برعکس، زیروکلاینت ها می تواند به برنامه هایی که در سرور مرکز داده یافت می شوند دسترسی داشته باشد. این دستگاه قادر به مدیریت برنامه های گرافیکی فشرده و پشتیبانی از چند رسانه ای پیشرفته است. شرکت‌ها می‌توانند به راحتی از هر یک از این نقاط پایانی برای پاسخگویی به حجم کاری با استفاده از مانیتورهای چهارگانه، بدون کاهش دقت استفاده کنند.

اگرچه تین کلاینت‌ها به‌روزرسانی‌های نرم‌افزاری جزئی و کم‌تکراری دارند، اما در مقایسه با Zero Clients به طور کلی نیاز بیشتری دارند. این دستگاه‌ها معمولاً با استفاده از قالبی از پیکربندی‌های قبلی تین کلاینت، پیکربندی می‌شوند و فرآیند را بسیار ساده می‌کنند. حتی اگر تین کلاینت‌ها به‌روزرسانی‌های طولانی‌تری داشته باشند، می‌توان آن‌ها را برای ساعات کم مصرف برنامه‌ریزی کرد تا کاربران نهایی بتوانند مطابق با آن برنامه‌ریزی کنند و حداکثر بهره‌وری را داشته باشند. در زیروکلاینت ها، به‌روزرسانی‌ها و چرخه‌های تعمیر و نگهداری بسیار کم است، و پیکربندی سریع و همچنین ساده ای دارد.

زیروکلاینت ها امن ترین دستگاه ها را در مجازی سازی نشان می دهند. آنها هیچ سیستم عاملی ندارند که بتوان آنها را آلوده کرد و داده ها در نقاط پایانی ذخیره نمی شوند. کاربران نمی‌توانند نرم‌افزارهای غیرمجاز یا مخرب را روی زیرو کلاینت ها نصب کنند، اشتباهاً فایل‌های سیستم را حذف کنند، یا مالکیت معنوی را در رسانه‌های قابل جابجایی/درایوهای فلش کپی کنند.

تفاوت تین کلاینت و زیروکلاینت، قابلیت های کار از راه دور

تین کلاینت و زیروکلاینت ها، می‌تواند به یک شرکت کمک کند تا راه‌حلی برای کار از راه دور بسازد تا چالش‌های مرتبط با کار از راه دور را برطرف کند. اجرای فاصله گذاری اجتماعی تنها راه پیش روی یک سازمان برای تسهیل راه حل های کار از خانه است.

این نقاط پایانی به کارکنان این امکان را می دهد که از هر نقطه در سراسر جهان کار کنند. آنها همان ظرفیت عملکرد و دسترسی به اطلاعات را فراهم می کنند که وقتی کاربران در محل کار می کنند. سازمان ها می توانند به مدیریت حجم کاری و اعضای تیم در یک ساختار متمرکز بر اساس قابلیت های VDI ادامه دهند. مالکیت معنوی در یک سرور راه دور ذخیره می‌شود و کار از خانه را به طور ذاتی ایمن می‌کند.

با تین کلاینت و زیروکلاینت، به‌روزرسانی برنامه‌های نرم‌افزاری را می‌توان به‌سرعت و کارآمد از یک رابط واحد به‌جای بازدید فیزیکی از هر دستگاه انجام داد. همچنین، پیشرفت‌های مجازی‌سازی به کسب‌وکارها جایگزین‌های هوشمندتر و مقرون به صرفه‌تری برای پیاده‌سازی این فناوری داده است.

03

چگونه تین و زیروکلاینت، می توانند قابلیت عملیاتی را بهبود بخشند؟

سخت افزارهای فشرده در زیروکلاینت، به کاربران اجازه می دهد تا روی رایانه هایی که از راه دور در مراکز داده زندگی می کنند کار کنند. ZERO+ Clients از اجزای سخت‌افزار استفاده می‌کنند که امنیت زیروکلاینت ها را بهبود می‌بخشد و در عین حال گرافیک فوق‌العاده HD و تجربه کاربری شبیه رایانه شخصی را در استقرار VDI ارائه می‌دهد. زیروکلاینت ها، Wi-Fi فعال هستند و با پشتیبانی از پروتکل اتصال از راه دور متعدد ارائه می شوند. سازمان ها همچنین از مزایای ClearCube Zero Clients با سیستم عامل ضد ویروس و بدون برنامه بهره مند می شوند.

مزایا و معایب زیروکلاینت ها چیست؟

مزایای زیروکلاینت شامل موارد زیر است:

  • مصرف برق می تواند به اندازه یک پنجاهم نیاز تین کلاینت باشد.
  • دستگاه ها بسیار ارزان تر از رایانه های شخصی یا تین کلاینت ها هستند.
  • این وسیله ای کارآمد و امن برای ارائه برنامه ها به کاربران نهایی است.
  • عدم وجود نرم افزار روی کلاینت به این معنی است که هیچ آسیب پذیری در برابر بدافزار وجود ندارد.
  • مدیریت به طور کلی آسان است.
  • در یک محیط دسکتاپ مجازی، مدیران می‌توانند تعداد رایانه‌های شخصی یا تیغه‌های فیزیکی را کاهش دهند و چندین رایانه شخصی مجازی را بر روی سخت‌افزار کلاس سرور اجرا کنند.
  • افزایش کارایی سخت افزار می تواند منجر به بهبود تجربه کاربر شود.

معایب زیروکلاینت ها شامل موارد زیر است:

  • زیروکلاینت ها اغلب توانایی محدودی در ارائه گرافیک دارند.
  • عملکرد زیروکلاینت به اتصال شبکه بستگی دارد زیرا برای انجام تقریباً تمام پردازش ها به سرورهای راه دور متکی هستند.
  • در حالی که برخی از زیروکلاینت ها ممکن است دوباره پیکربندی شوند، بسیاری از آن ها تنها برای یک فروشنده یا کارگزار اتصال بهینه شده اند.

مزایا و معایب تین کلاینت ها چیست؟

مزایای تین کلاینت ها عبارتند از:

  • کمتر در برابر حملات بدافزار آسیب پذیر است
  • چرخه عمر طولانی تری دارند.
  • انرژی کمتری مصرف می کند
  • ارزان تر از رایانه های شخصی معمولی است
  • مدیریت بهتر و متمرکزی دارند.
  • مقیاس پذیرتر هستند.

برخی از معایب تین کلاینت ها شامل موارد زیر است:

  • تین کلاینت ها به شدت به اتصال مداوم شبکه وابسته هستند.
  • شبکه‌ها معمولاً کندتر از اتکا به اجزای داخلی رایانه هستند.
  • پهنای باند و عملکرد می تواند به یک گلوگاه مهم تبدیل شود.

تین کلاینت بخریم یا زیروکلاینت؟

برخلاف تین کلاینت ها، زیروکلاینت ها مدیریت راحت تری دارند، راحت تر از خطرات امنیتی محافظت می شوند و هزینه های نگهداری کمتری دارند. بزرگترین تفاوت بین این دو این است که تین کلاینت ها برای محاسبات به اتصال شبکه متکی هستند و پردازش زیادی روی خود سخت افزار انجام نمی دهند. همچنین این تین کلاینت ها نیازی به اتصال ثابت شبکه ندارند و می توانند بسیاری از پردازش ها را برای برنامه های کلاینت/سرور انجام دهند. بنابراین انتخاب هریک از آن ها به هدف شما از کسب و کار و استفاده از آن دارد.