استوریج های All-Flash به لطف قابلیت ارتقا عملکرد و همچنین افزایش بهره وری خود، در دنیای ذخیره سازی اطلاعات، طرفداران زیادی پیدا کرده است. لازم به ذکر است، یکی از محبوب ترین ذخیره سازهای All-Flash توسط Dell EMC ارائه شده است.
سیستم استوریج All-Flash دارای مزایای فراوانی است، اما به دلیل هزینه بالایی که دارد، برای بسیاری از سازمان ها گزینه مناسبی به شمار نمی رود. پیش از این، مدیران شبکه ترجیح می دادند که از استوریج های با صرفه ی اقتصادی مانند hybrid-flash استفاده کنند، به عبارتی داده ها را بر روی ترکیبی از هارد دیسک و SSD ذخیره می کردند.
اما در حال حاضر، برند Dell EMC، گزینه های All-Flash اقتصادی تر تحت عنوان Unity ارائه داده که در نتیجه، تمام مدیران IT با بودجه های مختلف می توانند استوریج های all-flash را تهیه کنند.
با این وجود نیز می توان گفت انتخاب all-flash ممکن است برای همه مناسب نباشد. بنابراین چنانچه سازمانی قصد تغییر سیستم استوریج از hybrid flash به all-flash را دارد، بهتر است ابتدا فاکتورهایی مانند "ظرفیت"، "نیازهای عملکردی" و "رشد آینده سازمانی" را بررسی نماید.
ما در این مقاله به منظور انتخاب گزینه مناسب تر، به برخی از مزایا و معایب استوریج های all-flash و hybrid flash می پردازیم.
مزایا و معایب استوریج های All-Flash
استوریج های All-Flash در مقایسه با سیستم های ذخیره سازی مبتنی بر دیسک، IOPS بیشتری ارائه داده و در نتیجه امکان بهینه سازی عملکرد و افزایش سرعت را نیز فراهم می کنند. اما یکی از چالش های اصلی و نگرانی هایی که در مورد سیستم های all-flash وجود دارد، طول عمر و میزان ROI است.
SSD ها به دلیل فقدان دیسک چرخان، طول عمر بالاتری دارند و میزان خرابی در آن ها بسیار کمتر مشاهده می شود، اما به طور کلی طول عمر آن ها، بستگی به نحوه استفاده دارد.
در مورد طول عمر SSD ها باید گفت نسبت read به write در آن ها اهمیت دارد. استوریج های all-flash امکان خواندن سریع را فراهم می کنند، اما در صورتی که سازمانی نیاز به write کردن در حجم زیاد داشته باشد، احتمال خرابی دیسک نیز بالا می رود.
مزایا و معایب استوریج های hybrid-Flash
استوریج های hybrid-flash ترکیبی از SSD ها و HDD ها هستند که به سازمان ها این امکان را می دهند علاوه بر بهره مندی از مزایای عملکرد مطلوبِ flash، از مزایای ظرفیتِ بالای HDDها نیز برخوردار شوند.
استوریج hybrid-flash در جهت افزایش IOPS و سرعت با ترکیب flash و دیسک طراحی شده است. کاملا مشخص است که hybrid-flash در مقایسه با HDD تنها، عملکرد بالاتری ارائه می دهد. سازمان هایی که دارای زیرساخت های ذخیره سازی داده بر مبنای HDD هستند، دریافتند که با افزودن مقداری حافظه ی flash می توان، داده های عظیمی را ذخیره کرد و همچنین ارائه اطلاعات برای برخی از اپلیکیشن های مهم تجاری، ساده تر رخ می دهد. علاوه بر این، سازمان ها می توانند به تدریج تجهیزات قدیمی خود را جایگزین کنند، و به سطح بالاتری از سیستم ذخیره سازی داده ها دست پیدا کنند.
همواره استوریج های hybrid-flash در سیستم ذخیره سازی داده ها، به عنوان یک استاندارد در ذخیره ساز های تحت شبکه در نظر گرفته می شد. طبقه بندی خودکار داده ها این امکان را فراهم می آورد که مدیران شبکه بتوانند تعدادی SSD، به درایوهای موجود برای اپلیکیشن هایی که نیاز به عملکرد بالا دارند، اضافه کنند، در حالی که داده های بایگانی شده را بر روی درایوهای رده پایین تر مانند SAS و SATA نگهداری کنند. سازمان هایی که نیاز به ذخیره سازی حجم زیادی از اطلاعات دارند، گزینه ی hybrid-flash یک انتخاب مناسب برای نیازهای با ظرفیت بالا محسوب می شود.
انتخاب استوریج all-flash برای سازمان هایی که دارای دیتابیس کوچکی هستند، یک ایده خوب به شمار می رود.
All-flash بهتر است یا Hybrid-flash
تنها مدیران و اعضا تیم IT به نیازهای سیستم ذخیره سازی سازمان ها و همچنین نیازهای آتی آن ها با توجه به اهداف و تخصیص بودجه مالی، آگاه هستند. نمی توان، راهکاری را برای همه ی گروه ها و سازمان ها مناسب دانست. به منظور تصمیم گیری آگاهانه در این خصوص، ابتدا باید چالش های ذخیره سازی فعلی مشخص گردد، ویژگی های نیازهای فعلی و آینده در نظر گرفته شود و همچنین نگرانی های اصلی در این راستا مانند اجرا، محدودیت ها و هزینه نیز بررسی شوند.