حمل و نقل همیشه یکی از دغدغه ها مهم در زندگی انسان بوده است که امروزه روش های گوناگونی برای برطرف کردن این نیاز خود یافته است. امروزه انسان برای جابه جایی خود و یا جابه جایی کالا از روش های گوناگونی چون روش حمل و نقل زمینی، حمل و نقل هوایی و حمل و نقل دریایی استفاده می کند. در این میان روش حمل بار زمینی اولین روشی است که بشر برای جابه جایی خود و یا کالا از آن استفاده می کرد. امروزه نیز حمل و نقل زمینی و واردات زمینی کالا از جمله روش های بسیار پر طرفدار است.
در صورتی که قصد دارید به عنوان یک تاجر از روش حمل بار زمینی برای جابه جایی کالا های خود استفاده کنید باید با این روش به طور کامل آشنا شوید، از این رو گروه تجاری ققنوس با تهیه این مقاله قصد دارد اطلاعات مورد نیاز در این زمینه از جمله چگونگی این روش، مزیت ها و معایب استفاده از این روش، مدارک مورد نیاز در هنگام استفاده از این روش، محاسبه هزینه هایی که استفاده از این روش به دنبال دارد و ... را در اختیار شما همراهان گرامی قرار دهد تا با استفاده از اطلاعات این مقاله و انتخاب درست روش حمل و نقل کالا های خود بر میزان سود دهی معاملات خود بیافزایید.
حمل بار زمینی چیست؟
روش حمل و نقل زمینی یکی از رایج ترین روش های حمل و نقل در کشور می باشد که از ابتدای خلقت بشر تا کنون از آن برای جابه جایی انسان ها و حمل کالا و محموله های مختلف مورد استفاده قرار گرفته است. در گذر زمان بشر با استفاده از ابزار های گوناگون سعی در آسان سازی استفاده از این روش داشته است. در ابتدا انسان برای حمل بار زمینی و جابه جایی خود از حیوانات، گاری و کالسکه استفاده می کرد اما با گذشت زمان و بروز شدن امکانات اکنون برای واردات زمینی و حمل بار از ماشین های مختلف همچون انواع تریلی، کامیون، تانکر، کفی و ... استفاده می کند.
سیستم حمل و نقل جاده ای شامل شبکه ای بسیار گسترده از جاده ها، خیابان ها، کوچه ها، معابر، پل ها، زیر گذر ها، علامت های راهنمایی رانندگی، زیر ساخت های شهری و ... می باشد و به دلیل اینکه تقریبا در تمام کشورها شرایط لازم برای استفاده از این روش وجود دارد روش بسیار کارآمدی محسوب می شود. این روش دارای مزیت های زیادی می باشد ولی در عین حال استفاده از آن معایبی را نیز به دنبال دارد که در ادامه این مقاله به معرفی کامل واردات زمینی می پردازیم. به عنوان یک تاجر برای اینکه بهترین روش را برای حمل و نقل کالا های خود به کشور پیدا کنید می توانید به کارشناسان گروه تجاری ققنوس مراجعه کنید. کارشناسان این گروه تجاری با استفاده از اطلاعاتی چون نوع کالا، وزن و ابعاد آن، کشور مبدا و .... بهترین روش برای حمل و نقل از کشور مبداء تا کشور مقصد را به شما پیشنهاد می دهند.
بررسی مزایا و معایب حمل و نقل زمینی کالا
همان طور که در ابتدای مقاله اشاره شد برای حمل و نقل کالا ها روش های مختلفی چون حمل و نقل دریایی، حمل و نقل زمینی و حمل و نقل هوایی وجود دارد که هر کدام از آن ها دارای مزایا و معایبی هستند. روش حمل بار زمینی در عین حال که طرفداران زیادی دارد و بسیاری از تاجران از این روش برای جابه جایی کالا های خود استفاده می کنند ولی در عین حال معایبی را نیز به دنبال دارد. برای اینکه بدانید برای حمل و نقل کالاهای شما استفاده از کدام روش مناسب تر است می توانید به کارشناسان ما در گروه تجاری ققنوس مراجعه کنید. از جمله مزایای روش واردات زمینی می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- هزینه کمتر: یکی از مزیت های سرویس حمل بار زمینی هزینه این سرویس می باشد هزینه ای که صاحب کالا در هنگام استفاده از این سرویس باید به شرکت حمل و نقل پرداخت کند نسبت به دیگر روش ها مانند روش حمل و نقل هوایی کمتر بوده و مقرون به صرفه می باشد.
- حمل و نقل درب به درب: از دیگر مزیت های سرویس حمل بار زمینی این است که هنگامی که این روش را برای جابه جایی کالا های خود انتخاب می کنید محموله شما در انبار کشور مبداء بار گیری می شود و به طور مستقیم در انبار کشور مقصد تخلیه می شود و دیگر نیازی به پرداخت هزینه ی اضافی نیست.
- دسترسی بیش تر کشور ها به امکانات روش حمل و نقل زمینی: از دیگر مزیت های واردات زمینی این است که اکثر کشور ها امکانات استفاده از روش حمل و نقل زمینی را مانند جاده ها و خیابان ها در اختیار دارند و می توان از این روش در بیشتر کشور ها استفاده کرد، مسئله ای که در هنگام استفاده از روش حمل و نقل دریایی و روش حمل و نقل هوایی برای بعضی از کشور ها ممکن نیست.
- محدودیت های کمتر: مزیت دیگر استفاده از روش حمل بار زمینی این است که در استفاده از این روش محدودیت های کمتری برای وزن و ابعاد کالا ها وجود دارد.
- مناسب برای مسیر های کوتاه: زمانی که قرار است واردات خود را از یکی از کشور های همسایه و دارای مسافت کوتاه انجام دهید، واردات زمینی از بهترین راه حل ها می باشد.
- سرعت انتقال کالا: از دیگر مزیت های استفاده از سرویس حمل بار زمینی این است که در این روش زمان بارگیری و تخلیه محموله نسبت به دیگر روش های حمل و نقل کمتر می باشد که این امر موجب افزایش سرعت انتقال کالا به مقصد نیز می شود.
- کاهش هزینه ها در امر بسته بندی: از جمله دیگر مزیت های استفاده از روش حمل بار زمینی کاهش هزینه های بسته بندی می باشد. در واردات زمینی به این دلیل که متناسب با نوع و ابعاد بار از ماشین های مناسب استفاده می شود دیگر نیاز به بسته بندی های پیچیده نیست.
از جمله معایب حمل بار زمینی باید به موارد زیر اشاره کرد:
- شرایط آب و هوایی: یکی از معایب این روش این است که شرایط آب و هوایی بر روند کار و انتقال کالا ها از مبداء تا مقصد تاثیر می گذارد. در صورت نا مساعد بودن شرایط آب و هوایی سرعت انتقال محموله پایین می آید.
- احتمال تصادف: یکی دیگر از معایبی که استفاده از روش حمل بار زمینی به دنبال دارد احتمال تصادف و خطرات جاده ای می باشد که در این صورت قطعا محموله نیز آسیب خواهد دید و زیان بزرگی برای صاحب کالا ها به دنبال دارد.
- نامناسب برای مسیر های طولانی: از دیگر معایب سرویس حمل بار زمینی این است که برای حمل کالا در مسیر های طولانی مناسب نیست.
- سرعت کم: استفاده از سرویس حمل بار زمینی جهت واردات زمینی کالا زمانی که سرعت آن را با سرویس حمل و نقل هوایی مقایسه کنید از سرعت پایینی برخوردار است.
حمل و نقل FTL چیست؟
هر یک از روش های حمل و نقل دارای یک سری آپشن و مزیت می باشند که شما به عنوان صاحب کالا می توانید با توجه به شرایط خود یکی از این آپشن ها را انتخاب کنید، در این راستا می توانید از مشاوره های گروه تجاری ققنوس نیز استفاده کنید. یکی از سرویس هایی که در روش حمل بار زمینی وجود دارد و شما به عنوان صاحب کالا می توانید از آن جهت واردات زمینی کالا استفاده کنید، سرویس FTL می باشد. FTL در واقع مخفف شده عبارت Full Truck Load می باشد که به معنی حمل و نقل دربستی می باشد.
این سرویس به این صورت می باشد که در وسیله نقلیهای که کالای شما را حمل می کند تنها کالای شما قرار دارد و در واقع استفاده از این سرویس به این صورت است که وسیله نقلیه حامل تنها کالای شما را حمل می کند و در این صورت دیگر امکان جا به جا شدن کالای شما با کالاهای دیگر وجود ندارد، علاوه بر آن با استفاده از این سرویس وسیله نقلیه تنها در دو مکان بارگیری و تخلیه توفق می کند و این یعنی کالای شما به سرعت منتقل می شود. معمولا از این سرویس زمانی استفاده می شود که حجم کالا های خریداری شده به اندازه حجم کل وسیله نقلیه باشد ولی در صورتی که حجم کالا از طرفیت وسیله نقلیه کمتر باشد نیز می توان از این سرویس جهت واردات زمینی استفاده کرد.
حمل و نقل LTL چیست؟
یکی دیگر از سرویس های که در هنگام حمل بار زمینی به صاحبان کالا ارائه می شود سرویس LTL می باشد. عملکرد سرویس LTL بر خلاف سرویس FTL می باشد. روند کاری این سرویس به این صورت است که در یک وسیله نقلیه چندین محموله از چند تاجر وجود دارد. به عبارت دیگر سرویس LTL یک سرویس حمل خرده بار است که کالاهایی را که داراری مسیر مشترک در واردات زمینی هستند را حمل کرده و به مقصد می رساند. استفاده از این سرویس از لحاظ اقتصادی از سرویس FTL به صرفه تر می باشد.
لیست مدارک لازم جهت حمل بار زمینی
در هنگام واردات زمینی، همانند واردات هوایی و دریایی به عنوان صاحب کالا باید اقدام به تهیه یک سری مدارک نمایید. اما تفاوتی که در حمل بار زمینی با روش های دیگر حمل و نقل چون هوایی و دریایی وجود دارد این است که در روش حمل و نقل زمینی باید اقدام به تهیه دو دسته مدارک نمایید، یکی اسناد متداول و دیگری اسناد خاص می باشد. اسناد خاص از زمان حرکت وسیله نقلیه از مبداء تا گمرک کشور مقصد مورد استفاده قرار می گیرد و اسناد متداول در هنگام ترخیص کالا از گمرک مورد استفاده قرار می گیرد.
اسناد خاص شامل:
- بارنامه زمینی
- فاکتور
- گواهی کشور مبداء
- لیست عدل بندی یا پکینگ لیست
- گواهی بازرسی
- بیمه نامه و ...
اسناد متداول:
- مدرک اظهار نامه
- مجوز های مورد نیاز
- مجوز ثبت سفارش کالا
- مدارک مربوط به ثبت سفارش کالا
- کارت بازرگانی و ...
بارنامه زمینی چیست و چه مواردی را شامل می شود؟
بارنامه یکی از مدارک بسیار مهم در حمل بار زمینی هنگام واردات زمینی کالا است که هم جزء اسناد متداول و هم جزء اسناد خاص به حساب می آید. در واقع بارنامه قرار دادی است که بین دو طرف معامله یعنی خریدار و فروشنده منقعد می گردد و به موجب آن هر دو طرف متعهد می شوند به تمامی وظایفی که بر اساس قوانین و مقررات حمل و نقل زمینی بین المللی بر عهده دارند عمل کنند. بارنامه یک مدرک غیر قابل معامله می باشد که توسط شرکت حمل و نقل طرف قرار داد خریدار و فروشنده صادر می شود. از جمله اطلاعاتی که در بارنامه جهت واردات زمینی کالا ذکر می شود باید به موارد زیر اشاره کرد:
- اطلاعات کامل فرستنده محموله
- اطلاعات کامل راننده وسیله نقلیه ( حمل کننده محموله )
- اطلاعات کامل گیرنده محموله
- تاریخ صدور بارنامه
- تاریخ دقیق بارگیری محموله در مبداء
- وزن محموله
- ابعاد و تعداد کالا ها و ...
هزینه حمل بار زمینی از اروپا به ایران چگونه است؟
یکی از مهم ترین مباحث در هر معامله از جمله واردات زمینی هزینه های مختلفی است که یک تاجر باید در طول روند واردات کالا بپردازد. یکی از این هزینه ها هزینه ی حمل و نقل و عوامل موثر و تعیین کننده این هزینه می باشد. عوامل مختلفی در تعیین هزینه ی حمل بار زمینی موثر هستند که ممکن است محاسبه ی هزینه ی حمل و نقل با در نظر گرفتن تمامی این عوامل فرایندی گیج کننده باشد از این رو می توانید با مراجعه به کارشناسان ما در گروه تجاری ققنوس به راحتی این هزینه را به دست آورید. از جمله این عوامل می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- وزن واقعی بار
- وزن حجمی
- تعداد کالاها
- مسافت کشور مبداء تا مقصد
- مبلغ کرایه بار و ...
جمع بندی
یکی از روش های بسیار متداول در صنعت حمل و نقل استفاده از حمل بار زمینی است که در به مزایا و معایب مختلف استفاده از این روش در این مقاله اشاره کردیم برای این که بتوانید اطلاعات بیشتری در رابطه با سرویس واردات زمینی از اروپا به دست آورید می توانید به کارشناسان مجرب و حرفه ای ما در گروه تجاری ققنوس مراجعه کنید. تیم متخصص ما آماده ارائه انواع خدمات مختلف به دو شیوه فول تراک و گروپاژ جهت حمل بار زمینی شما عزیزان میباشد.