مراقبت از دندان های دائمی کودکان یکی از دغدغه های اصلی والدینی است که نگران سلامت کودک خود بوده و قصد دارند که با آموزش صحیح و اجرای روش های اصولی مانع از آسیب دیدن و خراب شدن دندان های کودکان خود شوند. مراقبت از دندان ها بهتر است از کودکی و پس از رویش اولین دندان آغاز شده و تا زمانی که کودک خود به تنهایی قادر به مسواک زدن اصولی و رعایت بهداشت دهان و دندان خود باشد ادامه پیدا کند. در نوبشو موتور جستجوی کالا برای شما همراهان گرامی نکاتی در خصوص مراقبت از دندان های دائمی کودکان را شرح می دهیم. با ما همراه باشید!
آغاز زمان مراقبت از دندان های کودکان
ممکن است تصور کنید که کودکان بدون دندان به دنیا می آیند، این تصور تا حدودی غلط محسوب می شود! زیرا دندان های کودکان در بدو تولد آن ها وجود دارد، اما زیر لثه بوده و قابل مشاهده نمی باشد. اما از سن ۶ ماهگی به بعد دندان های کودک از لثه خارج شده و شروع به رشد می نماید.
کودکان در سن ۳ سالگی تقریبا تمامی دندان های آن ها رشد کرده و تمامی آن ها را دارند. این دندان ها شیری نامیده می شوند. دندان نای شیری در سن ۶ سالگی به بعد ریخته و دندان های جدید جایگزین آن ها می شوند. جایگزینی و رشد دندان های دائمی تا سن ۱۳ سالگی ادامه خواهد داشت.
مراقبت و پیشگیری از پوسیدگی دندان های دائمی کودکان
دندان هایی که پس از ریزش دندان های شیری در دهان ظاهر می شوند، دندان های دائمی نام دارند. همان گونه که از نام پیداست این دندان ها در دهان ثابت بوده و قصد افتادن و جایگزین شدن با دندان های تازه را ندارند! بنابراین حفاظت از این دندان ها بسیار مهم است.
با توجه به آن که دندان های دائمی پس از ریزش دندان های شیری در دهان ظاهر می شوند و کودک در آن زمان حداقل ۶ سال را تمام کرده است، آموزش وی در خصوص نحوه صحیح مسواک زدن و مراقبت از دندان بسیار حائز اهمیت است. بنابراین در درجه اول لازم است که اصول اولیه و نظم در مسواک زدن را به کودک خود آموخته و آن را به میزان حداقل ۳ بار در برنامه روزانه کودک جای دهید. در ادامه ابزارهایی که جهت مراقبت از دندان های دائم کودکان ضروری هستند را معرفی می نماییم.
گام اول: خرید مسواک مناسب
اولین گام برای مراقبت و حفظ دندان های دائمی کودک از پوسیدگی، خرید مسواک مناسب با دهان، دندان و سن فرزند شما است. خرید مسواک از نوبشو موتور جستجوی کالا امکان پذیر بوده و می توانید با مراجعه به سایت فروش مسواک مناسب کودک خود را سفارش داده و خریداری نمایید.
دقت نمایید که مسواکی مناسب کودک شماست که نرم و لطیف بوده و با محیط درون دهان فرزند سازگاری داشته باشد. مسواک های زبر و خشن موجب آسیب رسیدن به لثه و دیگر اعضای درونی دهان شده و موجب به خطر افتادن سلامتی کودک می گردد.
بسته به نوع سلیقه و انتخاب کودک می توانید از مسواک های گوناگونی استفاده نمایید. برای مثال چنان چه وی مایل باشد، می توانید خرید مسواک برقی مورد علاقه کودک را به خود او سپرده و شما نیز به عنوان راهنما در کنار وی باشید.
یکی دیگر از معیارهای انتخاب مسواک برای فرزندتان، توجه به سایز دهان و نیز دندان های او می باشد. در صورتی که از فرزند شما دهان کوچکی دارد، مسواکی انتخاب نمایید که به دندان های انتهایی او رسیده و تمامی سطح دندان ها را پوشش دهد و بالعکس.
انتخاب دسته و رنگ مسواک را به کودک خود بسپارید تا بر حسب سلیقه و علاقه شخصی مسواک خود را انتخاب نماید.
گام دوم: خرید خمیر دندان مناسب
نقش خمیر دندان مناسب در مراقبت از دندان های دائمی کودکان را نباید نادیده گرفت. انتخاب خمیر دندان مناسب به عهده شما بوده و باید برحسب نوع دندان های کودک خود از خمیر دندان های ملایمی که حاوی فلوراید هستند استفاده نمایید.
به علاوه برای تشخیص دقیق تر می توانید به پزشک مراجعه نموده و نوع خمیر دندان و ترکیبات آن را طبق تجویز پزشک خریداری نمایید. به طور کلی اگر دندان های کودک شما زرد است، از خمیر دندان های سفید کننده جهت محافظت از دندان های وی استفاده نمایید. اگر دارای لثه های حساس است، خمیر دندان ضد حساسیت و... را خریداری نموده و استفاده نمایید.
به علاوه با فراهم شدن امکان مقایسه قیمت بین فروشندگان اینترنتی و پیج های اینستاگرامی در سایت نوبشو موتور جستجوی کالا لازم نیست نگران هزینه های اضافی باشید! تنها کافی ست به سایت نوبشو موتور جستجوی کالا مراجعه نموده و خرید کالای نو و دست دوم خود را از این سایت انجام دهید.
گام سوم: استفاده از دهان شویه
استفاده از دهان شویه یکی از مواردی است که باید در برنامه روزانه کودک گنجانده شود. برای خرید دهان شویه لازم است ابتدا به نوع دندان و لثه کودک توجه نموده و برحسب حساسیت داشتن یا نداشتن، التهاب و عدم التهاب و... نوع دهان شویه را انتخاب نمایید. در صورتی که کودک دارای مشکل و بیماری خاصی نباشد، می توانید برای وی دهان شویه مخصوص مصرف روزانه خریداری نمایید.
مراجعه به دانپزشک
برخی از بیماری ها علائم خاصی بروز نداده و یا با سهل انگاری نادیده گرفته می شوند. بهتر است هر چند وقت یک بار فرزند خود را جهت انجام معاینه به مطب دندان پزشکی برده و با او همراه شوید. به علاوه می توانید در مواردی که خود برای معاینه سالیانه به پزشک مراجعه می نمایید، کودک را همراه خود کرده و سلامت دندان های وی نیز تحت بررسی قرار گیرند.
جمع بندی
شما به عنوان والدین کودکان نقش بسزایی در حفظ سلامت و بهداشت کودک خود داشته و با آموزش های صحیح و استفاده از ابزارهای مناسب می توانید به سلامت کودک خود کمک شایانی نمایید. دندان ها به عنوان یکی از مهم ترین اعضای بدن لازم است که مورد توجه قرار گرفته و با توجه به آن که امکان ترمیم خود به خودی دندان توسط سیستم ایمنی بدن وجود ندارد، شما مسئول مراقبت تمام و کمال دندان های خود و کودکتان هستید!