​چگونه می‌توان ریسک سرمایه‌گذاری را کنترل کرد؟

مدیریت ریسک سرمایه‌گذاری از مهم‌ترین عوامل موثر بر میزان موفقیت سرمایه‌گذاران است. دریافت مشاوره خرید سهام یا سرمایه‌گذاری در دارایی‌های بدون ریسک از جمله صندوق درآمد ثابت، از ساده‌ترین راه‌های کنترل ریسک به شمار می‌آیند. در این مطلب می‌خواهیم شما را با عوامل موثر بر میزان موفقیت سرمایه‌گذاران در کنترل ریسک و بهترین‌ روش‌های سرمایه‌گذاری آشنا کنیم.

 

دریافت مشاوره، اولین قدم فعالیت در بورس

برای شروع فعالیت در بورس لازم است پیش از هر کار دیگری با مشاوران متخصص این بازار مشورت کنید. صحبت کردن با کارشناسان خبره در حوزه‌ای که قصد ورود به آن را دارید، می‌تواند از طریق افزایش شناخت شما نسبت به بازار و البته ارائه دیدگاه‌های تازه در خصوص سرمایه‌گذاری در بورس و روش‌های آن بسیار مفید باشد. در واقع پس از دریافت مشاوره خرید سهام، می‌توانید دید بهتری از سرمایه‌گذاری در این بازار به‌دست آورده و مسیر پیش روی خود را روشن‌تر ببینید.

در نظر داشته باشید که می‌توان با مراجعه به سامانه مشاوره آنلاین کارگزاری فارابی و همچنین با استفاده از شماره تماس 1561 نسبت به دریافت مشاوره رایگان سرمایه‌گذاری اقدام کنید.

 

تعیین مدت سرمایه‌گذاری

افق زمانی سرمایه‌گذاری از جمله دیگر عوامل مهم در تعیین میزان ریسک‌پذیری افراد است. سرمایه‌گذاری‌های پرریسک مناسب بازه‌های زمانی میان‌مدت و بلندمدت و سرمایه‌گذاری‌های کم‌ریسک برای بازه‌های زمانی کوتاه‌مدت مناسب‌تر هستند.  به‌عنوان مثال فردی را در نظر بگیرید که مبلغی مشخص برای سرمایه گذاری در نظر گرفته است، اما طی یک سال آینده به‌طور قطع به آن مبلغ نیاز خواهد داشت. در چنین شرایطی مسلماً سرمایه‌گذاری‌های کم‌ریسک بهترین گزینه برای او به‌شمار می‌روند. در مقابل اگر کسی اطمینان داشته باشد، مثلاً برای پنج سال به مبلغ سرمایه‌گذاری خود نیاز نخواهد داشت، می‌تواند گزینه‌های پرریسک‌تر سرمایه‌گذاری را برگزیند.

 بنابراین برای دست‌یابی به بهترین نتیجه ممکن، لازم است ابتدا در ارتباط با بازه زمانی که در آن قصد سرمایه‌گذاری دارید، تصمیم‌گیری کنید. اگر برای این مورد کماکان مشکل دارید، می‌توانید از گزینه مشاوره سرمایه‌گذاری کارگزاری فارابی استفاده کنید. مشاوران این شرکت به شما کمک می‌کنند، میزان ریسک‌پذیری‌تان را بسنجید و انتخاب بهتری داشته باشید.

 

صندوق درآمد ثابت، گزینه مناسب سرمایه‌گذاری برای افراد محتاط

برای سرمایه‌گذاری افراد محتاط گزینه‌هایی از قبیل خرید واحدهای صندوق درآمد ثابت یا سپرده‌گذاری در بانک وجود دارد. هر دوی این روش‌ها بدون ریسک هستند، اما بازدهی آن‌ها متفاوت است. زمانی که در یک صندوق درآمد ثابت مانند صندوق درآمد ثابت فارابی (صندوق دوم اکسیر) سرمایه‌گذاری می‌کنید، مدیران صندوق مبلغ سرمایه‌گذاری شما را صرف سرمایه‌گذاری در اوراق درآمد ثابت، سپرده‌های بانکی و بعضا خرید سهام می‌کنند و به این شکل، بازدهی صندوق درآمد ثابت بیش از سود حاصل از سپرده‌گذاری در بانک است و حتی برای افرادی که توان تحمل هیچ میزانی از ریسک را ندارند، بهترین گزینه سرمایه‌گذاری به شمار می‌رود. بنابراین اگر برای چند ماه می‌خواهید سرمایه‌گذاری کنید و نگران نوسان ارزش کلی دارایی‌تان هستید، صندوق‌های سرمایه‌گذاری درآمد ثابت بهترین گزینه برای شما هستند؛ چراکه هم می‌توانید در کوتاه‌مدت سود بگیرید و هم اصل دارایی‌تان دستخوش تغییر نخواهد شد.

 

سرمایه‌گذاری در صندوق‌های سهامی

انواع صندوق‌های سهامی مناسب سرمایه‌گذاران ریسک‌پذیر و ماجراجو هستند؛ این گروه از سرمایه‌گذاران حاضر هستند برای رسیدن به سود احتمالی، حتی نوسان اصل دارایی‌شان را هم بپذیرند.

برای این گروه از افراد، سرمایه‌گذاری مستقیم در بورس و البته خرید واحدهای صندوق‌های سهامی نظیر صندوق سهامی فارابی (صندوق اول اکسیر فارابی) گزینه‌های مناسبی هستند. نکته قابل‌توجه در این خصوص در نظر گرفتن میزان دانش سرمایه‌گذاری افراد است. 

فراموش نکنید سرمایه‌گذاری پرریسک به معنای بی‌گدار به آب زدن نیست! درست است که خرید مستقیم سهام گزینه جذاب و هیجان‌انگیزی برای سرمایه‌گذاران پرریسک است؛ اما توصیه می‌کنیم اگر دانش کافی در این حوزه ندارید، گزینه سرمایه‌گذاری پرریسک خود را به همان صندوق‌های سهامی نظیر صندوق سهامی کارگزاری فارابی معطوف کنید.

 

دریافت کد بورسی آنلاین، پیش‌شرط هرگونه فعالیت بورسی

در نظر داشته باشید پیش از هرگونه فعالیت در بورس اعم از سرمایه‌گذاری مستقیم و غیرمستقیم لازم است نسبت به دریافت کد بورسی آنلاین و ثبت‌نام سجام اقدام کنید. برای انجام این کار، پس از انتخاب یک کارگزاری مناسب، می‌توانید مراحل ثبت‌نام خود را تکمیل کنید.

 

جمع‌بندی

نهایتا در ارتباط با میزان تحمل ریسک باید در نظر داشته باشید این مسئله لزوما یک ویژگی ذاتی برای سرمایه‌گذاران به حساب نمی‌آید و هر سرمایه‌گذار می‌تواند در دوره‌های مختلف، بسته به شرایط خاص خود در آن دوران، قادر به تحمل میزان مشخص و متفاوتی از ریسک باشد. بنابراین بسیار اهمیت دارد که هر سرمایه‌گذار، هر از چند گاهی نسبت به بررسی سبد دارایی‌ها و تطبیق آن‌ها با میزان ریسک‌پذیری و اهداف خود اقدام کند.