حسین محمدی، با تاکید بر لزوم محافظت از گونه های نادر و کمیاب جانوری توسط تمامی اقشار جامعه، اظهار کرد: ۷۵ هزار هکتار از مساحت کل استان البرز جزء منطقه شکار ممنوع بشمار می آید که بدون شک از اهمیت بالایی برخوردار است.
شناسایی ۴۰۰۰ راس کل و بز وحشی در مناطق حفاظت شده البرز
وی با بیان اینکه بیش از ۴ هزار راس کل و بز وحشی در منطقه شکار ممنوع استان البرز شناسایی شده است، افزود: منطقه شکار ممنوع استان یکی از زیستگاه های خوب و ارزشمند کشور محسوب می شود که گونه های نادر جانوری نظیر پلنگ، خرس، گرگ، کفتار و سایر گربه ها را در خود جای داده است.
مدیرکل محیط زیست استان البرز خاطرنشان کرد: بر اساس تحقیقات و بررسی های انجام شده ۱۰ الی ۱۵ قلاده پلنگ در منطقه شکار ممنوع و زیستگاه های استان البرز وجود دارد.
وی با اشاره به اینکه زیستگاه پلنگ ایرانی در گذشته قفقاز، آذرباییجان، ارمنستان، روسیه و ترکیه نیز بوده است، تصریح کرد: متاسفانه جمعیت این گونه نادر ایرانی در مناطق مذکور منقرض شده است.
محمدی با تاکید بر اینکه جمیعت های خوبی از این گونه های کمیاب در کشور جمهوری اسلامی ایران و به تبع استان البرز وجود دارد که باید نسبت به حفاظت از آن اهتمام ویژه ای داشته باشیم، تصریح کرد: برای حفاظت از گونه جانوری نادری همچون پلنگ باید حفاظت گونه های دیگر نظیر جمعیت های کل، بز و گراز را مورد توجه ویژه قرار دهیم.
حفظ گونه های نادر جانوری البرز منوط به بهره گیری از ظرفیت جوامع محلی
مدیرکل محیط زیست استان البرز بیان کرد: باید زیستگاه های امنی برای حفاظت از این گونه های کمیاب جانوری ایجاد شود که خوشبختانه این مهم در حال انجام است.
وی با بیان اینکه منطقه شکار ممنوع با حضور ۱۰ محیطبان و پاسگاه های محیطبانی به موجب حفاظت از این سرمایه های عظیم تشکیل داده شده است، افزود: مشارکت جوامع محلی در این بخش از اهمیت ویژه و بالایی برخوردار است.
محمدی با تاکید بر اینکه به طور قطع منطقه طالقان و منطقه حفاظت شده استان البرز جزء مناطقی است که دامداران دارای پروانه چرا هستند، گفت: امید است با مشاهده تخلفات شکاری این مهم به سامانه ۱۵۴۰ گزارش شود.
مدیرکل محیط زیست استان البرز گفت: درصدد هستیم با بهره گیری از ظرفیت جوامع محلی و مردمی به عنوان همیاران افتخاری از ورود شکارچیان متخلف به زیستگاه های استان خودداری به عمل آید.
معرفی مناطق حفاظت شده استان البرز
به گزارش خبرنگار مهر، منطقه حفاظت شده البرز مرکزی در حالی میان استان های البرز، تهران و مازندران واقع شده که سهم استان البرز از این منطقه ۶۴ هزار و ۱۴۹ هکتار است. تنوع اقلیمی و شرایط خاص اکولوژیک منطقه، شرایط زیست مساعدی را برای زندگی انواع وحوش فراهم کرده است حدود ۴۸ گونه پستاندار از جمله خرس قهوه ای، کل و بز، مرال، قوچ ومیش، پلنگ، گربه وحشی، گرگ، گراز، تشی، سمور سنگی در این منطقه شناسایی شده است.
همچنین ۱۵۶ گونه پرنده از جمله عقاب طلایی، کبک، کبک دری، تیهو، شاهین، دلیجه در این منطقه شناسایی شده است، ۲۶ گونه خزنده از جمله افعی قفقازی، افعی البرزی، مار جعفری و هفت گونه دوزیست و ۱۷ گونه ماهی در منطقه حفاظت شده البرز مرکزی شناسایی شده است. طبق اعلام سازمان حفاظت محیط زیست کشور در جریان سرشماری تابستانه ۱۳۹۲ در بخش جنوبی منطقه (حوزه استان البرز) حدود یکهزار راس کل و بز و حدود ۱۴ عدد خرس قهوه ای شمارش شده است.