جزئیات پرداخت بیمه بیکاری کرونا

پس از شیوع کرونا در کشور بسیاری از مشاغل تعطیل شدند و بسیاری از کارگران مشاغل آسیب دیده از کرونا بیکار شدند. در این برخی کارگران که بیمه نداشتند بیشتر مورد بی مهری قرار گرفتند، اما آن دسته از کارگرانی که سابقه بیمه داشته اند می توانند با مراجعه به سایت وزارت کار برای دریافت بیمه بیکاری ناشی از شیوع کرونا اقدام کنند و در این روزهای کرونایی از حمایت بیشتری برخوردار شوند.

بیکاری بیش از 730 هزارنفر از هم وطنان بر اثر شیوع کرونا

مسعود بابایی مدیر کل حمایت از مشاغل و بیمه بیکاری وزارت کار اظهار کرد: از زمان شیوع بیماری کرونا تاکنون ۲۴۹ هزار و ۲۲۹ کارگاه متأثر از کرونا شدند و تعدیل نیرو داشتند، همچنین در مجموع ۷۳۰ هزار و ۹۰۲ نفر از هموطنان کار خود را از دست دادند.

او با بیان اینکه تعدادی از این افراد در اسفند، فروردین و اردیبهشت ماه بیکار شدند، گفت: به منظور قطع زنجیره شیوع بیماری و عدم مراجعه حضوری افراد به ادارات تعاون، کار و رفاه اجتماعی ظرف ۴۸ ساعت سامانه‌ای طراحی شد و به صورت هوشمند شروع به فعالیت کرد، این سامانه وقتی فرد کدملی و شماره بیمه خود را درج می‌کند، تشخیص می‌دهد که فرد متقاضی مشمول بیمه بیکاری می‌شود یا خیر.

بابایی گفت: تا امروز یک میلیون و ۳۳ هزار نفر بیمه بیکاری خود را دریافت کردند.

مدیر کل حمایت از مشاغل و بیمه بیکاری وزارت کار با بیان اینکه حسب مصوبه ۲۴ خرداد ستاد ملی مقابله با کرونا ، وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و سازمان تأمین اجتماعی مکلفند پالایش‌ها را انجام دهند و لیست اسامی مشمولان را به سازمان برنامه و بودجه تحویل دهند، افزود: سازمان برنامه و بودجه لیست‌ها را در اختیار خزانه داری کل قرار می‌دهد و پرداخت‌ها صرفا از خزانه داری کل صورت می‌گیرد.

او تصریح کرد: مصوبه ستاد تأکید دارد افرادی که از دهم اسفند سال گذشته تا ۳۱ اردیبهشت ۹۹ بیکار شدند، پرداخت هایشان در قالب مصوبه ستاد و خزانه داری کل است.

بابایی گفت: از ابتدای خرداد ماه تمامی پرداخت‌ها و رسیدگی‌ها در قالب قانون بیمه بیکاری صورت می‌گیرد

لزوم بارگذاری مدارک در سامانه جامع روابط کار

او با بیان اینکه افرادی که بیکاری آن‌ها از اسفندماه ۹۸ استمرار داشته است یا افرادی که از ابتدای خرداد ماه ۹۹ بیکار شدند باید در سامانه جامع روابط کار ثبت نام کنند و مدارک خود را بارگذاری کنند تا بیمه بیکاری به آن‌ها پرداخت شود.

مدیر کل حمایت از مشاغل و بیمه بیکاری وزارت کار با بیان اینکه ۹۰ هزار نفر جامانده دریافت بیمه بیکاری داشتیم که یا در ثبت شماره شبا اشتباه کرده بودند و یا شماره شبای اعلام شده آن‌ها با شماره موبایلشان همخوانی نداشت، گفت: خزانه داری کل اسامی این افراد را به ما عودت داد و ما مجددا اسامی را در قالب فایل‌هایی در ۲۱ مرداد ماه به سازمان برنامه و بودجه ارسال کردیم.

او با بیان اینکه برای ۳ هزار نفر نیز پیامک ارسال شد تا شماره شبای خود را اعلام کنند، افزود: تمام فرآیند درخواست و پرداخت الکترونیکی است.

بیمه بیکاری چیست؟

بیمه بیکاری ، یکی از چترهای حمایتی بیمه تامین اجتماعی است و سازمان تامین اجتماعی مکلف است با دریافت حق بیمه مقرر، به بیمه شدگانی که طبق مقررات قانون کار، شغل خود را از دست می دهند،مقرری بیمه بیکاری را بپردازد.

همه کارمندان و کارگران اوایل سال ، نگران هستند که کارفرما قراردادشان را تمدید نکند و بیکار شوند. بیکاری است و هزار مصیبت دیگر که به ذهن کارگر و کارمند که اصولا سرپرست خانوار هستند، متبادر می شود.اما بهتر است بدانید که قانون بیمه و سازمان تامین اجتماعی در راستای حمایت از حقوق کارگران و کارمندان بیمه شده، تسهیلات بیمه بیکاری را لحاظ کرده اند.

چگونگی ثبت‌نام جاماندگان بیمه بیکاری کرونا

 

در همین حال، پیگیری‌ها از وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در مورد وضعیت کارگران جامانده از بیمه بیکاری، از آن حکایت داشت که آن دسته از جاماندگان بیمه بیکاری کرونا که مدت بیکاری آن‌ها تا خرداد ماه استمرار داشته، باید جهت احراز هویت به دفاتر پیشخوان دولت مراجعه کنند و سپس مطابق با پیامک ارسالی از سوی وزارت تعاون، وارد سامانه شوند.

در ادامه این گزارش جاماندگان دریافت بیمه بیکاری می توانند مراحل ثبت نام بیمه بیکاری را به صورت مرحله به مرحله ببینند.

گام اول: مراجعه به دفاتر پیشخوان دولت جهت احراز هویت و دریافت نام کاربری و گذرواژه است.

گام دوم: مراجعه به سامانه جامع روابط کار به آدرس الکترونیکی https://prkar.mcls.gov.ir

 

جاماندگان دریافت بیمه بیکاری چطور در سامانه وزارت کار ثبت نام کنند؟

گام سوم:  وارد نمودن نام کاربری ، گذر واژه و رمز امنیتی و کلیک بر روی گزینه ورود انتخاب گزینه پنجره واحد خدمات، درخواست بیمه بیکاری      

 

جاماندگان دریافت بیمه بیکاری چطور در سامانه وزارت کار ثبت نام کنند؟

 

گام چهارم: تکمیل اطلاعات جهت ثبت درخواست و تأیید ثبت درخواست و ارسال اطلاعات

 

جاماندگان دریافت بیمه بیکاری چطور در سامانه وزارت کار ثبت نام کنند؟

گام پنجم: باز شدن صفحه درخواست در قسمت اطلاعات تکمیلی «علت بیکاری» از بین موارد تعیین شده انتخاب شود.

• اتمام قرارداد: کارگرانی که در پایان مدت قرارداد از کار بیکار می‌شوند و با دارا بودن آخرین قرارداد و نامه عدم نیاز درخواست بیمه بیکاری کنند.

• اخراج در اثنای قرارداد: این دسته از کارگران می‌بایست ابتدا در مراجع حل اختلاف کار طرح دعوی نمایند سپس با دارا بودن اولین دادخواست و دادنامه قطعی مراجع مذکور درخواست بیمه بیکاری خود را ارائه کنند.

 

جاماندگان دریافت بیمه بیکاری چطور در سامانه وزارت کار ثبت نام کنند؟

 

گام ششم: بارگذاری مدارک مورد نیاز

 

جاماندگان دریافت بیمه بیکاری چطور در سامانه وزارت کار ثبت نام کنند؟

گام هفتم: تکمیل موارد خواسته شده در قسمت «اطلاعات کارگاه» با توجه به اینکه براساس اطلاعات وارد شده در این قسمت درخواست به اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی محل ارجاع می‌شود. می‌بایست در تکمیل اطلاعات دقت شود.

 

شهرستان و استان انتخاب شده می‌بایست محل اشتغال باشد.

 

جاماندگان دریافت بیمه بیکاری چطور در سامانه وزارت کار ثبت نام کنند؟

 

گام هشتم: تکمیل موارد خواسته شده در قسمت «اطلاعات بیمه» و «میزان مهارت شغلی»

 

جاماندگان دریافت بیمه بیکاری چطور در سامانه وزارت کار ثبت نام کنند؟

 

توضیح:
• فیلد استعلام اطلاعات دادنامه برای زمانی است که شخص شکایت خود را بصورت سیستمی در این سامانه ارائه داده و شماره دادنامه خود را از طریق این سامانه دریافت نموده باشد در غیر اینصورت می‌بایست گزینه خیر انتخاب شده و صرفأ بارگذاری دادنامه بصورت دستی در مدارک مورد نیاز صورت پذیرد.

جاماندگان دریافت بیمه بیکاری چطور در سامانه وزارت کار ثبت نام کنند؟

 

گام نهم:
• تکمیل موارد خواسته شده در قسمت «شرایط بیکاری»
• تأیید شرایط احراز بیمه بیکاری و ارسال

 

جاماندگان دریافت بیمه بیکاری چطور در سامانه وزارت کار ثبت نام کنند؟