فرهاد منتصرکوهساری معاون بندری سازمان بنادر و دریانوردی با بیان اینکه سرعت ترخیص کالا ها به ویژه کالاهای اساسی از تمامی بنادر کشور افزایش یافته است،گفت: سازمان بنادر همانند ماههای گذشته در تخلیه و بارگیری کالاها اقدامات لازم را انجام میدهد و در این زمینه هیچ مشکلی وجود ندارد.
میزان کالای اساسی در بندر امام خمینی به ۲هزار و ۳۰۰ تن رسید
اخبار اقتصادی- او با تاکید بر اینکه هیچ مشکلی در ترخیص کالاهای اساسی از بنادر کشور وجود ندارد و در این زمینه گمرک و وزارت صمت همکاری های لازم را با ما انجام میدهند، افزود: در ماه های گذشته بیش از ۳ میلیون و ۳۰۰ هزار تن کالا و رسوب در بنادر کشور وجود داشت که هم اکنون موجودی کالای اساسی در بندر امام خمینی(ره) به دو میلیون و ۳۰۰ هزار تن رسیده و این نشان دهنده افزایش سرعت ترخیص کالاها از بنادر کشور است.
معاون بندری سازمان بنادر با اشاره به اینکه بسیاری از کالاهای اساسی از جمله دام به سرعت از بنادر کشور تخلیه می شود،گفت: در بندر امام خمینی(ره) بیش از ۲ میلیون و ۳۰۰ هزار تن کالا، در بندر شهید رجایی ۳۶۰ هزار تن، بندر نوشهر ۱۵۰ هزار تن و در بندر انزلی ۱۴۰ هزار تن کالای اساسی ذخیره شده و این آمارها نشان دهنده موجودی کالای اساسی در بنادر شمالی و جنوبی کشور است.
منتصر کوهساری یادآور شد: تمامی این کالاها به درخواست صاحب همان کالا و بندر تخلیه و بارگیری می شود.
او با اشاره به اینکه مدت زمان نگهداری کالا در بنادر دو ماه است، اظهار کرد: در صورتی که دستگاه مربوطه درخواست افزایش مدت زمان نگهداری کالا را داشته باشد به مدت یک ماه این زمان تمدید می شود.
معاون بندری سازمان بنادر با اشاره به اینکه بسیاری از کالاها از جمله خودرو و سویا چندین سال است که در برخی از بنادر کشور وجود داشته است، افزود: این کالاها هم اکنون تبدیل به کالای متروکه شده و باید سازمان اموال تملیکی اقدامات لازم برای نگهداری این کالاها را انجام دهد و اختیار و نگهداری این کالاها هم اکنون از دسته سازمان بنادر خارج شده و باید سازمان اموال تملیکی اقدامات لازم را در این زمینه انجام دهد.
منتصرکوهساری همچنین درباره اتمام فاز ۳ بندر شهید رجایی گفت: فاز سه این بندر در حال تکمیل و اتمام کار است و امیدواریم تا پایان سال فاز سه بندر شهید رجایی به بهرهبرداری برسد.
معاون سازمان بنادر همچینن درباره ورود چینی ها به بنادر کشور گفت: هنوز تفاهم نامه و یا قراردادی با چینی ها در خصوص ارتباط با آنها در بنادر کشور منعقد نشده و اساسنامه ۲۵ ساله ایران و چین در مرحله چارچوب بندی برنامه به سر میبرد.
این مقام مسئول در پایان تصریح کرد: اولین محموله ترانزیتی افغانستان حامل میوه خشک به مقصد بندر تیان جین در کشور چین ارسال شد و این محموله با ترانشیپ از طریق چابهار به بندر موندرای هند ارسال شد که پس از تخلیه در این بندر و بارگیری به کشتی دیگری، به مقصد نهایی منتقل شد.