جان اقتصاد نیز چیزی جز «تولید» نیست. اکنون که کشور با تحریم های چند جانبه ظالمانه آمریکا و همدستانش دست و پنجه نرم می کند، محدودیت های ارزی افزایش یافته و نفت به عنوان یک کالای استراتژیک روزهای سختی را در جهان تجربه می کند. در چنین شرایطی آنچه می تواند کشور ما را از شرایط نامطلوب خارج کند، کمک به «تولید» است.
اخبار اقتصادی- به طور کلی نظام بانکی را می توان بزرگترین حامی «تولید» در کشور دانست. بانک ها هر روز میلیاردها تومان منابع در اختیار خود را به حوزه «تولید» تزریق می کنند و اجازه نمی دهند مشکلات جاری آنها بیشتر شود. پول خرید تجهیزات، سرمایه در گردش و حتی پرداخت حقوق کارگران بسیاری از واحدهای تولیدی کشور از محل منابع بانکی تأمین می شود و با وجود همه ناملایماتی که علیه نظام بانکی وجود دارد، آنها بدون چشمداشت و تنها با هدف پیشرفت کشور، پرقدرت در این عرصه حضور دارند. «جهش تولید» قطعاً به افزایش اشتغال، کاهش نرخ تورم، تعدیل قیمت ها در بازار و افزایش رشد اقتصادی منجر می شود.
واسطه گری های بیهوده و سفته بازی، گاه چنان به اقتصاد کشور فشار وارد می کند که نه تنها تولید، بلکه زیرساخت ها را نیز با چالش مواجه می کند، در حالی که اگر نقدینگی موجود در بازار به درستی و هدفمند به سوی «تولید» هدایت شود، علاوه بر « جهش تولید »، فرایندهای اختلال زا در سپهر اقتصادی کشور نیز از بین خواهد رفت.
بانک ملی ایران نیز در این میان نقش مهمی دارد. بخش عمده ای از منابع دولتی و عمومی در اختیار این بانک است و حجم کمک آن به حوزه های مختلف از جمله تولید نیز قابل مقایسه با سایرین نیست.
از این رو همه واحدهای این بانک در سال جاری با برنامه ریزی مدون نسبت به تحقق شعار امسال یعنی «جهش تولید» توجیه شده اند و عزم ما برای کمک به پیشرفت هر چه بیشتر اقتصاد کشور در این حوزه جدی است.
گرچه «جهش تولید» مستلزم همراهی و همکاری همه نهادها و بخش های فعال در کشور است، ولی ما به سهم خود حداکثر توان را در این زمینه به کار خواهیم بست.
همان گونه که در سال «رونق تولید» بخش قابل توجهی از منابع بانک ملی ایران به تولید اختصاص یافت، امسال نیز این روند با شدت بیشری دنبال خواهد شد تا با کمک دولت و سایر تلاشگران، انشاءالله اقتصاد کشور روزهای درخشانی را تجربه کند.
محمد رضا حسین زاده مدیرعامل بانک ملی ایران