از سرگیری پرواز‌های ایران – ترکیه و بالعکس را۱۱ مرداد ماه

شیوع ویروس کرونا با تحت تاثیر قرار دادن حمل و نقل کشور بسیاری از پرواز‌های خارجی را متوقف کرد و خسارت بالایی به صنعت هوایی کشور وارد کرد.

اخبار اقتصادی- این موضوع در سایر کشور‌ها نیز ضرر هنگفتی به شرکت‌های هواپیمایی وارد کرد و با گذشت بیش از ۴ ماه هنوز هم بسیاری از پرواز‌ها به واسطه شیوع دوباره بیماری کووید ۱۹ معلق مانده است.
البته در مدت اخیر با مذاکرات صورت گرفته پرواز‌های موردی برای بازگشت مسافرانی که قصد بازگشت به کشور را داشتند صورت گرفت.

با گذشت چندین ماه از شیوع ویروس کرونا و لغو اکثر پرواز‌های خارجی، به تدریج مذاکراتی بین کشور‌های مختلف برای از سرگیری مجدد پرواز‌ها صورت گرفت و برخی از ایرلاین‌های خارجی پرواز‌ها خود را آغاز کردند.

چندی پیش مقصود اسعدی سامانی دبیر انجمن شرکت‌های هواپیمایی در گفت‌وگو با یک خبرگزاری داخلی گفته بود مذاکرات خوبی با ترکیه برای برقراری پرواز‌های ایران-ترکیه و بالعکس بین دو کشور انجام شده و بر اساس آخرین اظهارات این کشور همسایه، از روز نخست آگوست مصادف با یازدهم مرداد ماه امسال پرواز‌های ایران به مقاصد مختلف ترکیه از سر گرفته می‌شود.

البته دبیر انجمن شرکت‌های هواپیمایی اعلام کرد هنوز این مذاکرات به نتیجه قطعی نرسیده، اما تا امروز این تاریخ را به ما اعلام کرده‌اند.


با این حال بسیاری از شرکت‌های هواپیمایی زمان از سرگیری پرواز‌های ایران – ترکیه و بالعکس را از ۱۱ مرداد ماه می‌دانند و فروش بلیط‌های مسیر را با دریافت بخشی از پول بلیط آغاز کردند.

در همین راستا رضا جعفرزاده  درخصوص زمان از سرگیری کامل پرواز‌های خارجی اظهار کرد: از سرگیری پرواز‌ها منوط به میزان رفع محدودیت‌هایی دارد که کشور‌ها براساس وضعیت بهداشتی و یا مصالح اقتصادی خود اتخاذ می‌کنند.

وی افزود:براساس قرارداد‌هایی که سازمان هواپیمایی کشوری در زمینه پرواز‌ها با برخی کشور‌ها منعقد کرده طبیعی است که در صورت آغاز پرواز‌های کشور‌های خارجی، از سرگیری پرواز‌های خارجی در کشورما نیز صورت می‌گیرد.

سخنگوی سازمان هواپیمایی کشوری گفت: در مورد از سرگیری پرواز‌های خارجی تصمیم گیری به گونه ایست که باید دید وضعیت بهداشتی کشور‌ها به چه صورت است؛ البته پرواز‌های موردی پشتیبانی از این قائده مستثنی است.

به گفته جعفرزاده انجام پرواز‌ها زیر سایه تشدید اقدامات پیشگیرانه امکان پذیر است و این تنها راهکار برای انجام پرواز‌ها محسوب می‌شود.

سخنگوی سازمان هواپیمایی کشوری در پاسخ به سوالی مبنی براینکه چرا شرکت‌های هواپیمایی با وجود نامعلومی زمان از سرگیری پرواز‌ها بلیط فروشی را آغاز کردند گفت: شرکت‌های هواپیمایی قطعا باید بلیطی را بفروشند که مجوز آن از سوی سازمان هواپیمایی کشوری صادر شده در غیر اینصورت مجاز به فروش نیستند.

وی افزود: یکی از مجوز‌های دفاتر خدمات مسافرت هوایی بند الف است که از سوی سازمان هواپیمایی کشوری صادر می‌شود و برخی دفاتر دارای مجوز بند ب هستند که مربوط به گردشگری است و تعدادی از سایت‌ها نیز در گذشته مجوز دریافت کردند که در سایت سازمان هواپیمایی کشوری قابل رویت است.

جعفرزاده تاکید کرد: دفاتری مجاز به فروش بلیط هستند که شرکت هواپیمایی طرف قراردادشان مجوز‌های لازم را از سازمان هواپیمایی کشور اخذ کرده است و مردم در این مورد باید خرید خود را از مراکز معتبر انجام دهند.

سخنگوی سازمان هواپیمایی کشوری گفت:مردم برای اطلاع از وضعیت بلیط‌های خارجی و راستی آزمایی می‌توانند با روابط عمومی شرکت‌های هواپیمایی، انجمن شرکت‌های هواپیمایی و بخش بازرگانی از طریق وب سایت شرکت‌های هواپیمایی تماس بگیرند.