حسین چمنی کارشناس صنعت شیر با اشاره به تاثیر افزایش قیمت لبنیات بر سرانه مصرف اظهار کرد: با افزایش قیمت محصولات لبنی و کاهش قدرت خرید خانوار بدیهی است که سرانه مصرف محصولات لبنی کاهش یابد.
اخبار اقتصادی- او افزود: طی سالهای اخیر سرانه مصرف محصولات لبنی بنا به دلایل متعدد همچون بیکاری، کاهش ارزش پول ملی و عدم سنخیت حقوق و دستمزد با تورم افت محسوسی داشته است.
چمنی با اشاره به اینکه سالانه ۱۰ میلیون تن شیرخام در کشور تولید میشود، بیان کرد: بنابر آمار سرانه مصرف در کشور به ۷۰ تا ۸۰ کیلوگرم میرسد، این در حالی است که سرانه مصرف در کشورهای توسعه یافته به ۲۵۰ تا ۴۰۰ کیلو می رسد چرا که این کشورها شیر و فرآوردههای حاصل از آن را به عنوان منبع اصلی کلسیم غذای اصلی میدانند.
مصرف روزانه ۲۰۰ گرم محصولات لبنی ضروری است
این کارشناس صنعت لبنیات با تاکید بر مصرف روزانه ۲۰۰ گرم شیر و فرآوردههای لبنی بیان کرد: در برنامه ششم توسعه پیش بینی شده که سرانه مصرف به ۱۵۶ کیلوگرم برسد که تاکنون این امرمحقق نشده است.
او با اشاره به اینکه سرانه مصرف شیر ایران با متوسط جهانی ۳۰ درصد و کشورهای توسعه یافته ۶۰ درصد اختلاف دارد، بیان کرد: در کشوری همچون ایران که با پدیده پیری زودرس مواجه است، سرانه مصرف شیر باید افزایش یابد.
تولید شیرخام در سال گذشته به ۸۴۳ میلیون تن رسید
این کارشناس صنعت شیر در پایان با بیان اینکه سال گذشته ۸۴۳ میلیون تن شیر خام در دنیا تولید شده است، تصریح کرد: سرانه مصرف شیر خام به ازای هر نفر ۲۵۰ تا ۲۷۰ کیلو است که در برخی کشورها به بیش از ۵۰۰ کیلو میرسد.