«مجید شاکری» با بیان اینکه مدل نحوه مواجهه با ویروس کرونا در کشورها بسیار مهم است، افزود: یعنی چه باید کرد تا حتی الامکان بر میزان ورودی هاییکه بر نظام سلامت بار می شود، کاسته شود و در عین حال نظام اقتصادی لطمه نبیند.
وی اظهارداشت: هر کشوری انتخاب خود را در این وسط انجام داده است اما واقعیت اینکه انتخاب ها برای همه کشورها از جمله ایران در حال تغییر است چون خیلی از گزینه هایی که با اطمینان درباره آن صحبت می شد اکنون یک مقدار ضعیف تر از قبل است.
اخبار اقتصادی- این استاد دانشگاه و کارشناس اقتصادی گفت: اگر قبلا گفته می شد برای مثال در تابستان از نظر مهار ویروس کرونا وضعیت بهتری خواهیم داشت اکنون این حرف شانس خیلی کمرنگ تری دارد، با وجود اینکه یک زمانی افراد با اطمینان در این باره صحبت می کردند که تابستان جولان انتشار این ویروس را کمرنگ خواهد کرد.
وی افزود: نکته دیگر اینکه کشورها به تنهایی نمی توانند کرونا را شکست دهند به فرض اگر کشوری موفق شد کرونا را کنترل کند وقتی ممالک دیگر همچنان درگیر آن هستند ریسک شروع مجدد برای کشوری که کرونا را مهار کرده وجود خواهد داشت.
شاکری بیان داشت: چین توانسته با برخوردهای قاطع ویروس کرونا را مهار کند اما در ادامه ناچار شده تمامی پروازهای ورودی مسافری به داخل خاک خود را مسدود و کنترل کند اما سوال این است که تا چه زمانی می تواند این کار را انجام دهد؟
وی ادامه داد: سوال بعدی اینکه اگر یکسال ویروس کرونا مهار نشد و کشور همچنان درگیر این بیماری بود چقدر راه حل قرنطینه برای این مسئله مناسب است؟
این استاد دانشگاه و کارشناس اقتصادی گفت: مدل مواجهه با پیشگیری و مقابله با ویروس کرونا بسیار مهم است.
وی در ادامه ضمن اشاره به مدل مواجهه کره جنوبی برای پیشگیری و مهار کرونا افزود: این کشور تست کرونا را به شدت افزایش داد و همینطور افراد مبتلا به کرونا را قرنطینه کرد.
شاکری اظهار داشت: در کره جنوبی به دلیل برخورداری از زیرساخت های مناسب، فقط 10 درصد اقتصاد این کشور به سبب قرنطینه کردن افراد مریض تعطیل شد.
وی ادامه داد: فارغ از اینکه کشورها چه حدی از قرنطینه یا چه حدی از تست را انتخاب کنند، میسر اقتصادی که در کنار آن باید دنبال شود نکته بسیار مهمی است.