مجید شاکریدرباره تاثیر کرونا بر اقتصاد جهان اظهار کرد: تقریبا همه نشانهها حاکی از این است که اقتصاد دنیا پس از کرونا تغییراتی خواهد داشت.
اخبار اقتصادی- کارشناس اقتصادی با بیان اینکه هرچند پیش از این نیز وضعیت اقتصاد جهانی شرایط مناسبی نداشت، افزود: نشانههای بارزی از عدم اطمینان هم در کوتاه مدت و هم در بلند مدت در اقتصاد جهانی وجود داشت، بستههای انبساط پولی که در اروپا و ژاپن اجرا شده بود علی رغم همه تلاشها منجر به تلاش برای احیای مصرف نشد و از طرفی درباره آمریکا نیز تا حد زیادی سقف در اختیار سیاستگذار پولی برای مقابله، به خاطر اینکه نرخ بهره کاهش پیدا کرده بود سقف پایینی بود و خیلی سیاست پولی نتوانست اجرا شود.
وی گفت: در حوزه سیاست مالی در آمریکا کاهش مالیات پرداختی که صورت گرفت خود را به صورت افزایش بدهی دولت آمریکا نشان داد و موجب شد تا حد زیادی از ظرفیت این سیاست مالی استفاده شود.
شاکری با بیان اینکه نمیدانیم اثر کرونا به صورت خاص چه خواهد بود، خاطرنشان کرد: چین به دلیل اینکه همزمان هم بهبود اعتماد عمومی و هم بهبود انتظارات را به خاطر مهار کرونا دارد و هم اینکه یک مصرف کننده خالص و بزرگ در نفت و انرژی است، احتمالا در کوتاه مدت خبر خوبی برای چین است.
کارشناس اقتصادی ادامه داد: هر چند کاهش مصرف عمومی در نتیجه رکود احتمالی میتواند به صنایع صادراتی چین فشار بیاورد، اما سهم صادرت از کل تولید ناخالص چین به صورت پیوسته هم آگاهانه و هم غیر آگاهانه و فشار ناشی از جنگ تجاری با آمریکا، کاهش پیدا کرده است و این موجب میشود اگر یک بسته رونق در اقتصاد چین بر مبنای انبساط پولی ایجاد شود احتمالا نسبت به بسته سال ۲۰۰۸ چینی ها موفقتر باشد.