معیارهای تایید صلاحیت نامزدهای تصدی قانون گذاری در وضعیت نابسامان اقتصادی

آن گاه که از جنگ اقتصادی و تحریم و مشکلات و معضلات اقتصادی و رکود و تورم و گرانی و افزایش نرخ بنزین و برجام و fatf و تجارت جهانی و ... صحبت و دفاع و گله و شکایت میکنیم و میخواهیم اقدامی له یا علیه آن ها انجام دهیم باید از بستری قانونی و ریلی هموار و کارشناسی شده استفاده نماییم .

اخبار اقتصادی-قبل از نوشتن این یادداشت با بررسی سوابق نمایندگان کمیسیون اقتصاد مجلس شورای اسلامی نتیجه ی آخر یادداشتم را بدست آوردم .
فقط ۴ نفر از نمایندگان این کمیسیون دارای تحصیلات اقتصادی و آن هم فقط دانشگاهی بوده اند . یعنی همان ها هم خاک کف بازار و تولید و مصائب مالیات ، بیمه ، گمرک ، تعرفه ، بخشنامه های متغیر و تخیلی و ... را درک و لمس نکرده اند .

این آمار را اگر در مقیاسی بزرگتر قرار دهیم ، از نزدیک به ۳۰۰ نماینده مجلس در وضعیت بحرانی امروز اقتصاد کشور کمتر از انگشتان دست دارای تحصیلات اقتصادی بوده و شاید بتوان گفت هیچ کس از نزدیک بحران اقتصادی را نمی فهمد .

آقای نماینده مجلس نمی داند وقتی از نرخ ارز ثابت ۴۲۰۰ دفاع می کند بعد از آن باید فکر دلار ۲۰ هزار تومانی باشد و یا اگر از نرخ ارز شناور دفاع می کند باید چطور افزایش قیمت کالاهای اساسی را مدیریت کند .
او درک نمی کند وقتی می گوید fatf را بپذیریم چطور باید با شفافیت مالی در دوران غیرشفاف دنیا کنار بیاییم و اطلاعات تمام حساب هایمان را تقدیم کنیم و همچنین درک این را ندارد که اگر آن را رد کنیم در وضعیتی که دیگر مشتری برای نفت حتی ارزان تر از قیمت های جهانی وجود ندارد چطور میخواهیم منابع ارزی خود را تامین نماییم .
او نمی داند که در زمان تصویب قوانین حمایت از تولید ملی از افزایش حقوق کارگران مطابق قول های انتخاباتی خود در جمع کارگران دفاع نماید و یا از قول خود درباره ثبات نهاده های تولید در جمع تولیدکنندگان حمایت نماید .‌
او نمی داند برای جبران کسری درآمد دولت باید قانون افزایش نرخ مالیات را تصویب کند یا در جهت افزایش اشتغال و تولید معافیت های مالیاتی را ابلاغ نماید .

او نمی داند برای اقتصاد دانش بنیان باید قوانین پذیرش آن را نیز پایه ریزی کرد تا مصداقا در برابر ناوگان حمل و نقل اینترنتی بتواند ورشکستگی ناوگان فرسوده تاکسیرانی سنتی را مدیریت نموده و با استفاده از راهکار های تلفیقی از تکنولوژی استقبال نماید .

او چون نه اقتصاد خوانده و نه حتی خاک آن را خورده است هیچ چیز درباره هیچ چیز نمی داند .
در اینجا سوال بزرگی پیش می آید که باید پرسید .. (( آیا در وضعیت فعلی صلاحیت چنین افرادی باید برای تصدی سمت قانونگذاری مجلس تایید شود ؟
آیا صرف گذاره ی رجل سیاسی ملتزم به اسلام و ولایت فقیه و دارای ۳۰ سال سن و مدرک کارشناسی ارشد برای ورود به مجلس کافیست و آیا در زمان جنگ اقتصادی این ها شاخص تایید صلاحیت افراد است ؟))

مقام معظم رهبری برای گام دوم انقلاب اسلامی جوانان را دعوت به مسئولیت پذیری در عرصه مدیریتی کشور می نمایند . ایشان در متن بیانیه از جوانان ۱۵ تا ۴۰ ساله که ۱۴ میلیون نفر از آنان نیز دارای تحصیلات عالیه هستند دعوت نموده و راهکار اصلاح و نجات کشور در عرصه های سیاسی علمی اقتصادی و فرهنگی را میدان داری #جوانان می داند .

از دید نگارنده با توجه به وضعیت امروز اقتصادی کشور و فشار معیشتی و تنگنای سخت مالی و حضور انحصارگران پیر در عرصه مدیریت کلان کشور از جمله مجلس شورای اسلامی ، شورای نگهبان ، دولت ، قوه قضاییه و ... و عدم انعطاف نسبت به شرایط روز ، هضم شدن در قدرت و ثروت و مسئولیت و دیدگاه محافظه کارانه و منفعت طلبانه شخصی و حزبی راهی جز جایگزینی و انتقال به جوانانِ مومنِ انقلابیِ متخصصِ مجربِ تحصیلکردهِ اقتصاددانِ کارآفرینِ قانون شناسِ باسابقه و رزومه شناخته شده نیست .

جوانانی که تعلقات حزبی و شخصی مانع قانونگذاری صحیح و علمی آنان نمی شود .
جوانانی که آن قدر انعطاف داشته و آن قدر بی تعصب هستند که قوانین بد و دست و پاگیر را شناسایی و در سریعترین زمان ممکن اصلاح نمایند .
جوانانی که زمان کافی و حوصله و صبر فراوان برای شنیدن درد مردم داشته و برای اینکه به تازگی از متن جامعه برخاسته اند براحتی درد مردم را لمس نموده و برای بهبود آن عمل می نمایند .
جوانانی که بی خبر از تشریفات و بریز و بپاش ها و اسراف های مسئولین حال حاضر در کاراترین حالت ممکن تخصیص بودجه خواهند داد .
جوانانی که دانش بنیان ها را بفهمند و آن را علاج نجات اقتصاد کشور از وابستگی به نفت بدانند .
در پایان امیدوارم بزودی با حرکتی ریشه ای و انقلابی بار دیگر بعد از ۴۲ سال مجددا با ورود جوانان کارآمد و متخصص شاهد گام صحیح دوم انقلاب انقلاب اسلامی و رشد و رفاه مردم و نزدیک شدن به آرمان تمدن بزرگ ایرانی اسلامی باشیم .

سید امیرحسین حسینی