اخبار اقتصادی- در این نامه آمده است: در اجرای مواد 42 و 43 قانون مالیات ارزش افزوده، مصوب 1387 و ماده 17 قانون مالیاتهای مستقیم، بهای فروش انواع خودروهای تولید داخل و مجموع ارزش گمرکی و حقوق ورودی انواع خودروهای وارداتی که مبنای محاسبه مالیات و عوارض موضوع مواد ذکرشده و همچنین حق ثبت موضوع ماده 123 اصلاحی قانون ثبت قرار میگیرد به شرح جداول ارسال میشود.
1- بهای فروش مبنای محاسبه مالیات نقل و انتقالات خودروهای تولید داخل
2- مجموع ارزش گمرکی و حقوق ورودی مبنای محاسبه نقل و انقال خوردهای وارداتی
3- بهای فروش مبنای محاسبه مالیات و عوارض شمارهگذاری و عوارض سالیانه خودروهای تولید داخل
4- مجموع ارزش گمرکی و حقوق ورودی مبنای محاسبه مالیات و عوارض شمارهگذاری و عوارض سالیانه خودروهای وارداتی با رعایت نکات ذیل (جهت اجرا در سال 99 برای خودروهای تولید و مونتاژ داخل و سال 2020 میلادی برای خودروهای وارداتی) ارسال میشود.
الف) با توجه به تبصره یک ماده اصلاحی قانون ثبت، مبنای وصول حق ثبت در مورد انواع خودروهای سبک و سنگین اعم از سواری و غیرسواری تولید داخل یا وارداتی حسب مورد مأخذ محاسبه مالیات نقل و انتقال با درنظر گرفتن تقلیل مصرح در ماده 42 قانون مالیات بر ارزش افزوده خواهد بود.
ب) مالیات، عوارض و حق ثبت سایر انواع خودروهای خاص و خدماتی که لوازم و تجهیزاتی از قبیل جرثقیل، بالابر، بنکر و میکسر بر روی آنها نصب شده است، براساس بهای فروش و یا مجموع ارزش گمرکی و حقوق ورودی تعیین شده برای خودروهای مربوط با توجه به نوع، تیپ، مدل و شاسی آن از ردیفهای مندرج در جداول مذکور قابل محاسبه و وصول خواهد بود.
ج) در اجرای تبصره 6 ماده 42 قانون ذکر شده، قیمت فروش انواع خودروهای تولید با مونتاژ داخل و مجموع ارزش گمرکی و حقوق ورودی انواع خودروهای وارداتی که حسب مورد، بعد از تاریخ مقرر در تبصره مذکور تولید و یا به کشور وارد میشوند، توسط دفتر فنی و مدیریت ریسک مالیاتی این سازمان اعلام میشود.
همچنین از آنجایی که ارزش و مدل سال اعلام شده در جدول 3 و 4 مربوط به مالیات و عوارض شمارهگذاری انواع خودروهای سواری و وانت دوکابین مطابق ارزش مندرج در جدول یک و 2 مربوط به مالیات نقل و انتقال انواع خودرو بوده، مقتضی است برای اخذ مالیات و عوارض شمارهگذاری خودروهایی که مدل سال آنها در جدول یک و 3 فاقد ارزش بوده، مراتب از دفتر مذکور استعلام شود.