آژانس بین المللی انرژی در گزارش سالانه خود از دورنمای انرژی جهان اعلام کرد تقاضای نفت در دهه 2030 تحت فشار افزایش کارآمدی سوخت و برقی شدن حمل و نقل ثابت میشود.
اخبار اقتصادی- ولی این آژانس افزایش تولید دی اکسید کربن را تا 2040 پیش بینی نمی کند. آژانس بین المللی انرژی اعلام کرد توسعه اقتصاد و افزایش جمعیت جهان از تلاش ها برای کاهش تولید آلاینده ها پیشی میگیرد. کاهش آلاینده ها نیاز به سیاست های بلندپروازانه قابل توجه تری دارد.
برخی گروه ها از آژانس بین المللی انرژی برای پیش بینی مداوم رشد تقاضای نفت انتقاد میکنند و می گویند این آژانس به طور موثری واقعیت را تحت تأثیر قرار می دهد. این آژانس حتی افزایش تقاضا برای سوخت های فسیلی را پیش بینی می کند که در مقابل نیازمند سرمایهگذاری بیشتر در عرضه است و کار را برای تغییر سیستم انرژی سخت میکند».
انرژی تجدیدپذیر به سرعت در حال افزایش است و بخش بزرگی از سرمایه گذاری های جدید را به خود اختصاص می دهد. آژانس بین المللی انرژی پیش بینی می کند انرژی خورشیدی بزرگترین منبع تولید برق تا 2040 باشد و در دهه 2030 از زغالسنگ پیشی بگیرد.
ولی رشد بالای انرژی های تجدیدپذیر و عدم موفقیت در رسیدن به اهداف جوی دو مسئله هستند که میتوانند در یک زمان اتفاق بیفتند. زمان به سرعت می گذرد و دنیا نیاز دارد انرژی خورشیدی و بادی سریعتر توسعه یابند.
آژانس بین المللی انرژی پیش بینی می کند تقاضای روزانه برای نفت تا 2025 با نرخ یک میلیون بشکه در سال افزایش یابد و در 2030 ثابت شود. این آژانس پیش بینی میکند به خاطر خالی شدن منابع فعلی عرضه و علیرغم کاهش مداوم تقاضا، قیمت نفت تا 2030 به حدود90 دلار در هر بشکه افزایش یابد.
آمریکا مسئول بیش از 85 درصد افزایش جهانی عرضه نفت در دهه آینده خواهد بود و تولید آن از 6 میلیون بشکه در روز 2018 به 11 میلیون بشکه در روز در 2030 می رسد. آژانس بین المللی انرژی کاهش فعلی تولید شیل را موقتی میداند.