پرداخت ۴۵ درصد فروش نفت ایران به روپیه

به گزارش افکار نیوز به نقل از خبر آنلاین ؛بازرگانان کشور هند، برای ملاقات با همتایان ایرانی خود به اتاق بازرگانی وصنایع و معادن تهران آمدند. هیاتی ۸۰ نفره از تاجران هندی که البته سفیر هند در ایران، دبیرکل وزارت تجارت هند و رییس فدراسیون صادرات هند نیز آنان را همراهی کرده بودند.

نمایندگانی از دو بانک پارسیان ایران و UCO بانک هند نیز در این همایش شرکت کردند و آخرین نتایج توافقات این دو بانک برای تسهیل تجارت میان دو کشور را تشریح کردند. پس از پایان این گردهمایی، فعالان اقتصادی دو کشور ایران و هند درباره همکاری ها حوزه فعالیت خود رو در رو به گفت وگو نشستند تا زمینه های ارتقای همکاری های تجاری دو کشور از تهران کلید بخورد.

اعلام آمادگی اتاق تهران برای توسعه پایدار روابط اقتصادی
دبیر کل اتاق تهران در آغاز این نشست با اشاره به سابقه همکاری های اقتصادی، سیاسی و فرهنگی ایران و هند گفت: «باید بپذیریم که حجم روابط اقتصادی ایران و هند برای طرفین قابل قبول نیست؛ چه، ارزیابی توانمندی ها و تحلیل آمار مبادلات تجاری دو کشور نیز نشان می دهد زمینه رشد روابط اقتصادی ایران و هند گسترده است.»

" محمد مهدی راسخ " در ادامه زمینه همکاری های تجاری ایران وهند شامل " صنایع غذایی "، " دارویی "، " فلزات " و " قطعات خودرو " را مورد اشاره قرار داد و گفت: «درمقابل توانمندی های بسیاری در زمینه تولید پلاستیک، محصولات پلیمری و مواد شیمیایی در ایران وجود دارد که می تواند به کشور هند صادر شود.»

راسخ ادامه داد: «امروز گردهم آمده ایم تا راه جدیدی را در توسعه پایدار روابط اقتصادی را میان ایران و هند ایجاد کنیم. اتاق تهران نیز تلاش خود را برای دستیابی به این هدف مهم به کار خواهد بست.»

موازنه تجاری به نفع ایران است
پس از سخنان دبیر کل اتاق تهران " سریواستاوا " سفیر هند درایران کیفیت روابط تجاری ایران و هند را تشریح کرد. او گفت: «کشور هند، اقلام مختلفی را از ایران وارد می کند و موازنه تجاری دوکشوربه نفع ایران است.»

او با بیان اینکه، هند یکی از واردکنندگان بزرگ نفت از ایران است گفت: «باید تلاش کنیم حجم صادرات کالا به ایران را نیز افزایش دهیم. البته هند در طول سال های گذشته، علاوه برخدمات، تولیدات و تکنولوژی خود را نیز به ایران صادر کرده است.» آقای سریواستاوا در بخش دیگری از سخنانش گفت: «بالغ بر۷ هزار دانشجوی ایرانی در هند مشغول تحصیل هستند و سالانه حدود ۴۰ هزار ویزا از سوی هند برای ایرانیان صادر می شود.»

حذف واسطه ها به دنبال جایگزینی روپیه با دلار
مدیرکل غرب آسیا وزارت امور خارجه ایران نیز در این گردهمایی با بیان اینکه قرن ۲۱، قرن آسیا است، گفت: طبق توافقات صورت گرفته میان دولت های دو کشور، مبادلات تجاری میان ایران و هند از این پس با روپیه انجام می شود.

سبحانی تصریح کرد که با این تصمیم و جایگزینی روپیه به جای دلار آمریکا، بسیاری از واسطه ها میان تجارت ایران و هند از دور خارج می شوند. او همچنین خاطرنشان کرد که در حال حاضر رشد اقتصادی کشور هند ۸ درصد است و اظهار امیدواری کرد که دولتمردان و فعالان اقتصادی هند برای ثبات رشد اقتصادی این کشور نیاز به بازار ایران دارند.

مدیرکل غرب آسیا وزارت امور خارجه در بخش دیگری از سخنانش یادآوری کرد که ایران به عنوان هاب منطقه ای می تواند عمل کرده و موقعیت استرتژیک برای کشور هند باشد.

این نماینده دولتی در همایش فعالان اقتصادی ایران و هند در ادامه گفت: انتظار دو کشور این است که مشکلات بانکی پیش آمده میان دو طرف هر چه زودتر برطرف شود.
او همچنین تصریح کرد که اراده سیاسی رهبران دو کشور ایران و هند، ارتقا سطح مبادلات تجاری دو طرف است و اظهار امیدواری کرد که تا پایان سال جاری میلادی حجم تجارت دو کشور رشد قابل توجهی به خود ببیند.

پیش بینی افزایش مبادلات تجاری ایران و هند
در ادامه این نشست " آرویند مهتا " دبیر کل وزارت تجارت هند با اشاره به استقبال گسترده فعالان اقتصادی ایرانی از این نشست گفت که این گردهمایی نشانه ظرفیت اتاق تهران است که البته تمایل طرف ایرانی برای برقراری روابط اقتصادی با تجار هندی را نیز به نمایش گذاشته است. آقای مهتا همچنین، حضور هیات ۸۰ نفره بازرگانان هندی در ایران را نیز سمبل گرایش آنان به گسترش روابط تجاری با ایران دانست. او ابتدا به کمک آمار، تصویری از سیمای تجاری هند به نمایش گذاشت و گفت: «ارزش واردات هند بالغ بر ۴۵۰ میلیارد دلار می رسد و ارزش صادرات این کشور نیز۳۰۰ میلیارد دلار برآورد می شود.» دبیر کل وزارت تجارت حجم مبادلات تجاری ایران وهند را ۱۴ تا۱۵ میلیارد دلار برشمرد و گفت که تولید ناخالص داخلی این کشور، ۲ تریلیون دلار است. مهتا، سپس توضیح داد که اعضای هیاتی که امروز به اتاق تهران آمده اند، اغلب در زمینه تولید محصولات کشاورزی فعالیت می کنند و این هیات قصد دارد در زمینه مبادله " دارو "، " خدمات فنی و مهندسی " و " مواد شیمیایی " نیز با ایران وارد مذاکره شود. اواضافه کرد: «هند در حال حاضر، به ظرفیت های قابل توجهی در زمینه تولید دارو و تجهیزات بیمارستانی دست یافته است و به عنوان یکی از تولیدکنندگان بزرگ دارو شناخته می شود.» دبیر کل وزارت تجارت هند همچنین از گسترش توریسم پزشکی در این کشور سخن گفت وافزود: «اطمینان دارم که ظرف ۴ سال آینده، ارزش تجارت ایران و هند به بیش از ۲۵ میلیارد دلار افزایش یابد.»

رضایت هند از جایگزینی روپیه به جای دلار
رییس فدارسیون صادرات هند نیز در ادامه این همایش، توضیح داد: فدراسیون صادرات هند از طرف وزارت اقتصاد این کشور به منظور ارتقا تجارت هند با سایر کشورهای دوست تأسیس شده است. به گفته رفیق احمد، شرکت های تجاری، مشاوره ای و بانک ها عضو این فدراسیون هستند. او ادامه داد: در حال حاضر فدراسیون صادرات هند بیش از ۱۵ هزار عضو دارد که رسالت این فدراسیون این است که تجارت هند با کشورهای مورد اعتماد در سراسر جهان را ارتقا دهد. رفیق احمد در ادامه افزود: با وجود اعمال تحریم های غرب علیه ایران، کشور هندوستان همچنان ایران را به عنوان شریک تجاری قابل اعتماد خود می داند. او ادامه داد: از این رو، دو کشور موافقت کردند که پول ۴۵ درصد صادرات نفت ایران به هند به صورت روپیه به ایران پرداخت شود و دو بانک پارسیان ایران و UCO بانک هند نیز توافق کردند در این زمینه همکاری داشته باشند. رییس فدراسیون صادرات هند همچنین تأکید کرد که خواسته دولت هند این است که روپیه جایگزین دلار در مبادلات تجاری میان دو کشور شود و از این رو دولت هند، صادرکنندگان این کشور را به سمت تجارت بیشتر با ایران تشویق می کند. رفیق احمد در پایان از یحیی آل اسحاق رییس اتاق بازرگانی و صنایع و معادن تهران دعوت کرد تا به همراه یک هیأت تجاری از فعالان اقتصادی ایران به هند آمده و از نزدیک با مسوولان هندی مذاکره داشته باشد.

همکاری UCO بانک با فعالان اقتصادی ایران
در ادامه این همایش، نماینده بانک UCO هند، توضیحاتی در خصوص این بانک برای اشنایی فعالان اقتصادی ایران با آن ارائه داد. او با بیان اینکه UCO بانک هند در حال حاضر ۲۴ هزار کارمند دارد، تصریح کرد که این بانک ۲۵۰۰ شعبه در سرتاسر کشور هندوستان دایر کرده است. به گفته وی، این بانک تجاری هند، در کشورهای هنگ کنگ و سنگاپور نماینده دارد و در عین حال حجم تجارت این بانک در حال حاضر ۳۰۰ میلیارد دلار است. به گفته وی، بانک UCO هند جزو ۵۰۰ بانک معتبر جهانی است و از این حیثیکی از بانک های معتبر در کشور هندوستان محسوب می شود. وی در ادامه در خصوص برخی راه های همکاری میان این بانک و تجار ایرانی و هندی و نیز گشایش ال سی برای فعالان اقتصادی دو کشور توضیحاتی ارائه داد.

موافقت اولیه با ایجاد شعبه پارسیان در بمبئی
نماینده بانک مرکزی کشور هند نیز که به این همایش آمده بود، با بیان اینکه یکی از وظایف این نهاد مالی در هند، نظام پرداختی است، خاطرنشان کرد که بر اساس توافق دولت های هند و ایران مبادلات تجاری دو کشور بر پایه روپیه انجام خواهد شد و از این رو بانک مرکزی هند در خصوص مبادلات غیر سرمایه ای حدود و اندازه هایی را تعیین کرده است.او همچنین در ارتباط با تأسیس شعبه ای از بان پارسیان در ایالت بمبئی هند تأکید کرد که این موضوع در دستور کار بانک مرکزی هند قرار خواهد گرفت و اظهار امیدواری کرد پس از بررسی های لازم مقدمات ایجاد شعبه بانک پارسیان در بمبئی فراهم شود.