چند سال است که طرح حذف صفر از پول ملی در کشور مطرح بوده و در دولت دوازدهم تصویب شده که در صورت مواقت نمایندگان مجلس، چهار صفر از پول ملی برداشته شود.
اخبار اقتصادی- عبدالناصر همتی، رئیس کل بانک مرکزی در سال ۹۷ در راستای تصویب این طرح تلاش کرده بود، اما بی نتیجه ماند که نهایتا در آخرین جلسه از هیئت دولت در چهارشنبه هفته گذشته این طرح به تصویب هیئت دولت رسید تا اینکه راهی مجلس شود.
با این وجود این که هنوز جلسات این طرح در مجلس آغاز نشده، اما مخالفان با این طرح، اعتراضات و دلایل مخالفت خود را در صفحههای شخصی خود یا در گفت وگو با رسانه ها اعلام کرده اند.
بسیاری معتقد اند هزینههایی که برای اجرایی کردن این طرح در نظر گرفته شده اگر در بخش تولید و تجارت صرف شود بیشتر میتوان به کنترل نقدینگی و تورم در کشور کمک کند.
در همین راستا میر محمد حشمتی به عنوان یک کارشناس اقتصادی در خصوص حذف چهار صفر از پول ملی اظهار کرد: در راستای حذف چهار صفر از پول ملی امیدوار هستیم که دولت یک برنامه جامع و دقیق را تنظیم و ساختارهای کلی این طرح را بررسی کرده باشد تا در مراحل اجرایی آن با مشکل مواجه نشود.
وی در ادامه افزود: همچنین دولت باید فایده، هزینه، مزایا و معایب حذف چهار صفر را به طور کامل بررسی کند و مطمئن شود که فایده و مزایا آن از هزینههای آن بیشتر است.
این کارشناس اقتصادی با بیان این که برنامههای پشتیبان باید قوی باشند عنوان کرد: دولت برای اجرایی کرد حذف چهار صفر از پول ملی مدت زمان ۲ سال را در نظر گرفته که ظاهرا بسیار مدت زمان کوتاهی است چراکه برای اجرایی کردن این طرح باید وقت زیادی صرف شود تا در نهایت بدون نقص اجرا شود.
حشمتی تصریح کرد: طبق گفته متولیان طرح حذف چهار صفر از پول ملی، با اجرایی شدن این طرح شاهد تورم جزئی در اقتصاد کشور خواهیم بود که به نظر کارشناسان و تحلیلگران اقتصادی، با اجرایی شدن این طرح به دلیل هزینههای زیادی که صرف آن خواهد شد، شاهد تورم قابل توجه در اقتصاد کشور خواهیم شد.
وی بیان کرد: مسئولان مربوطه در طرح حذف چهار صفر از پول ملی باید برنامهها و اهداف خود را در رابطه با این تصمیم در اختیار عموم مردم قرار دهند تا مردم نیز از برنامههای مسئولان خود آگاهی کافی را داشته باشند.
این کارشناس اقتصادی خاطر نشان کرد: دولت باید در راستای اجرایی کردن این طرح از شتاب زدگی جلوگیری کند چراکه اجرایی کردن صحیح آن در طولانی مدت بهتر از نقص در آن در کوتاه مدت است.