منصور منصوری در مراسم آغاز تولید آزمایشی نخستین محصول جهاد خودکفایی پروژه 301 و بازگشایی نخستین سالن تولید چندمنظوره خاورمیانه سال رونق تولید را سال توسعه محصول، خودکفایی، کاهش وابستگی و رضایت مشتری برای گروه صنعتی ایران خودرو خواند و افزود: پروژه 301 بر همین مبنا در ایران خودرو تعریف شده که در دو مدل LX و ALX با گیربکس های دستی و اتوماتیک تولید خواهد شد.
وی با تاکید بر برنامه ریزی برای صادرات این محصول اظهار کرد: بستر طراحی و ارتقاء دانش فنی برای توسعه قطعات از اهداف اصلی این پروژه بوده است.
مدیرعامل ساپکو با اشاره به سطح خودکفایی 61درصدی این خودرو در حال حاضر تصریح کرد: این عمق خودکفایی در ابتدای پروژه و زمان حضور پژویی ها 40 درصد بود که پس از خروج این شرکت از پروژه و با همت کارشناسان داخلی افزایش یافته است و برنامه داریم که خودکفایی این محصول را به 80 درصد برسانیم.
وی از سرمایه گذاری 38 میلیون یورویی ایران خودرو در سالن بدنه سازی این خودرو خبر داد و گفت: این در حالی است که پیش از این نیز 63 میلیون یورو سرمایه گذاری در حوزه قطعات و مجموعه ها صورت گرفته بود.
منصوری با بیان شاخص های اصلی انتخاب تامین کنندگان این پروژه و اعلام این خبر که از میان 198 سازنده شناسایی شده برای این پروژه، با 96 سازنده قرارداد ساخت بسته شده است، تعداد قطعه سازان فعال در این پروژه را بصورت مستقیم و باواسطه 300 شرکت برشمرد.
وی سهم ارزشی قوای محرکه را از این خودرو 33 درصد دانست و گفت: با رویکرد ماژولار در خودکفایی و ساخت قطعات این خودرو موفق شده ایم از مجموع 1122 قطعه این خودرو بیش از 500 قطعه را داخلی سازی کنیم.
مدیرعامل ساپکو در پایان اضافه کرد: میزان تولید این خودرو در سال 99 به 50 هزار دستگاه خواهد رسید و برای سال 1400 نیز هدفگذاری ما 100 هزار دستگاه برآورد شده است.