از 2016 اوپک نتوانسته بدون کمک گرفتن از یک قدرت سوم برای رساندن قیمت نفت به حد قابل قبول فعالیت کند. حالا که شیل آمریکا به بزرگترین تولید کننده نفت دنیا تبدیل شده است، میتواند موقعیت اولیه خود را به عنوان رهبر دنیا به دست آورد. آمریکا در حال حاضر 12.4 میلیون بشکه در روز تولید دارد و این مقدار احتمالا از سال آینده به 13.4 میلیون بشکه می رسد .
اخبار اقتصادی- در همین زمان اوپک در نبود نفت موسسان بزرگ خود مثل ایران و ونزوئلا در حال از دست دادن سهم خود از بازار است. سهم استاندارد اوپک از بازار حدود 28 تا 30 درصد است. این سازمان حدود 28 میلیون بشکه تولید خود را از دست داده است و به خاطر نبود دو عضو قدرتمند خود که در بازار نفت موثر بودند، فلج شده است.
این سازمان باید با چالش های جدید مربوط به نفت شیل مواجه شود و در سالهای آتی با روسیه کنار بیاید. این شرایط به این خاطر است که اوپک دیگر نمی تواند به تنهایی مدیریت کند و در حال از دست دادن سهمش از بازار است و باید از قیمت پایین نفت جهان جان سالم به در ببرد . اوپک نه تنها با تولید کشورهای غیراوپک مواجه است، بلکه باید وتوی نفت بالای 70 دلار توسط آمریکا را هم مدیریت کند تا اقتصاد کشورهای عضو آن تهدید نشود .
حالا اوپک شریک جدیدی پیدا کرده که باید سالها با آن زندگی کند. نگه داشتن قیمت نفت در یک سطح قابل قبول حداقل کمتر از 40 دلار در هر بشکه هدف نهایی روسیه است .بدون نفت درآمد این کشورها از بین می رود .
چالش پیش رو این است که چگونه اوپک با بازگشت نفت ایران و ونزوئلا به بازار برخورد میکند و چقدر اعضای آن باید تولیدشان را کم کنند تا بتوانند با مقادیر خوبی به بازار برگردند. این چالش، عربستان، بزرگترین صادر کننده نفت جهان را مجبور می کند نقش اصلی خود را به عنوان تولیدکننده آزاد نفت بازپس بگیرد .علیرغم فعالیتها و قراردادهایی که بین اوپک و متحدین آن بسته شده، این سازمان بدون اعضایش، سیاستهایش و توزیع نفت باقی نمیماند. اوپک در یک شرایط ناخوشایند قرار دارد و در حال حاضر باید 9 ماه دیگر به روسیه و متحدانش وابسته باشد تا ایران و ونزوئلا، دو قدرت آن دوباره باز گردند، شاید با ایده ها و دیدگاه های دیگر . مطمئناً اوپک هنوز به پایان خود نرسیده است .