علی اکبر خدایی در خصوص ثبت ارز حاصل از صادرات آبزیان در سامانه نیما اظهار کرد: با آغاز به کار کردن سامانه نیما سردرگمی در بین تجار آبزیان ایرانی پیش آمد و باعث شد تا میزان صادرات در کشور تا حد قابل توجهی کاهش پیدا کند.
اخبار اقتصادی- دبیر کل اتحادیه صادرکنندگان آبزیان ایران در رابطه با میزان صادرات آبزیان بیان کرد: صادرات آبزیان ایرانی توسط شرکتهای عضو اتحادیه نسبت به سال گذشته کاهش یافته، اما آمار کلی صادرات توسط افراد و روشهای غیر رسمی به نسبت سال گذشته افزایش داشته است.
خدایی خاطر نشان کرد: انواع مختلفی از آبزیان ایرانی به کشورهای دیگر صادر میشود که از مهمترین آنها میتوان به ماهیهای حرام گوشت، میگو، خاویار، انواع ماهیهای سردآبی و گرم آبی اشاره کرد.
وی ادامه داد: آبزیان ایرانی به ۴۴ کشور دنیا صادر میشوند که این محصولات دارای کد تایید اتحادیه اروپا و بسیاری از مراکز بهداشت جهانی هستند.
دبیر کل اتحادیه صادرکنندگان آبزیان ایران خاطرنشان کرد: صادرات آبزیان ایرانی به نسبت دیگر کشورها بسیار کم و محدود است، اما این محصولات به خصوص خاویار، از نظر کیفی در بین دیگر کشورها نامدار است و همین موضوع باعث شده تا جایگاه ویژهای در سطح بین المللی داشته باشد.
خدایی در خصوص تاثیر حمایتهای دولت از صادرکنندگان گفت: سیاستهای دولت در راستای حمایت از صادرکننده و تسهیل امر صادرات، کمک زیادی به ارز آوری در کشور خواهد داشت در همین راستا از دولت می خواهیم که این راه را برای صادرکنندگان جذابتر سازد تا به ارز آوری در کشور کمک شود.
وی در ادامه افزود: طی سال گذشته بالغ بر ۱۲۳ هزار تن آبزیان ایرانی به دیگر کشورها صادر شد و در صورتی که در امر صادرات تسهیل سازی انجام شود، این عدد تا پایان سال جاری به ۱۵۰ هزار تن خواهد رسید.