محمدرضا رضاییکوچی، رئیس کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه در سالهای گذشته برای ترغیب مردم به استفاده از حملونقل ریلی اقدامات بسیار مؤثری انجام شده است، گفت: هماکنون شرکتهای حملونقل ریلی قصد دارند با افزایش ۲۰ درصدی قیمت بلیت قطار انگیزه مردم را برای استفاده از قطار کاهش دهند.
اخبار اقتصادی- وی گفت: هماکنون به فصل تابستان و مسافرت مردم نزدیک میشویم و این در حالی است که اگر میزان استفاده از ناوگان حملونقل ریلی کاهش یابد، مصرف سوخت در کشور افزایش و همچنین شاهد افزایش تصادفات و تلفات جادهای خواهیم بود.
رضایی کوچی تصریح کرد: استفاده از خودروهای شخصی نه تنها باعث افزایش تصادفات جادهای در کشور میشود، بلکه میزان مصرف سوخت هم در بخش جادهای نسبت به سالهای گذشته بسیار بیشتر میشود.
رئیس کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه باید دولت نیازهای ناوگان بخش حملونقل ریلی را به گونهای دیگر تأمین کند، گفت: دولت باید خسارتهای وارد شده ناشی از افزایش ارز به شرکتهای حملونقل ریلی را تأمین کند، زیرا که هماکنون هزینههای نگهداری و همچنین تعمیرات واگنهای قطار نسبت به سالهای گذشته چندین برابر شده است، بنابراین دولت باید از طریق پرداخت تسهیلات و یارانه از این شرکتهای حملونقلی حمایت کند.
وی بیان کرد: افزایش قیمت بلیت قطار راهگشای نیازهای شرکتهای حملونقل ریلی نیست و این شرکتها با گران کردن بلیتها نمیتوانند نیازهای خود را تأمین کنند و هماکنون در شرایط فعلی با توجه به گران شدن سایر کالاها رشد نرخ بلیت به لحاظ روانی مردم را تحت فشار قرار میدهد.
وی بیان کرد: به هیچ عنوان با افزایش نرخ بلیتهای قطار موافق نیستیم و در تلاش هستیم که از طریق کمیسیون عمران مجلس بتوانیم این موضوع را پیگیری کنیم.
رضایی کوچی یادآوری کرد: با افزایش قیمت بلیت قطار مردم استفاده از خودروهای شخصی را ترجیح میدهند و همین امر باعث از بین رفتن فعالیت برای استفاده از ناوگان حملونقل عمومی میشود.
چندی پیش معاون وزیر راه و شهرسازی از افزایش ۲۲ درصدی قیمت بلیت قطار از اواسط خرداد ماه خبر داد و گفت: شورای عالی ترابری به زودی موضوع افزایش قیمت بلیت قطار را تأیید میکند.