سیدتقی کبیری عضو هیئت رییسه کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی با اشاره به ابلاغ مصوبه نحوه فروش و واگذاری اموال مازاد بانکهای دولتی توسط معاون اول رییس جمهور، گفت: یکی از معضلاتی که بانک های کشور در طول سالیان گذشته با آن مواجه بودند و امروز در برخی از بانک ها و موسسات تبدیل به یک بحران شده این بوده که مدیریت منابع مالی خود را انجام نداده اند.
نماینده مردم خوی و چایپاره در مجلس شورای اسلامی، با بیان اینکه بانک ها و موسسات به سمت دارایی هایی سوق پیدا کرده اند که در یک مقطع زمانی برای آنها عامل سودآوری بود، افزود: با توجه به بنگاهداری بانک ها به مرور زمان و رکودی که در یک بازه زمانی در جامعه اتفاق افتاد، این نهادهای مالی حتی نتوانستند سپرده سپرده گذاران را مدیریت کرده و به آنها بازگردانند.
باید برای فروش اموال مازاد بانک ها کار حاکمیتی اتفاق بیفتد
وی ادامه داد: امروز دولت و بانک مرکزی باید به بانک ها فشار وارد کنند تا بنگاهداری را رها کنند، چراکه بخش عظیمی از مشکلات بانک ها که قابل انکار نیست از محل فروش دارایی ها رفع می شود، اما مشخص نیست چه اراده ای وجود داشته که بانک ها تمایلی برای فروش اموال مازاد خود ندارند.
فروش اموال بانک ها سبب می شود که مردم اعتماد خاطر پیدا می کنند که سپرده های آنها در بخش دیگری بلوکه نمی شود بلکه در سیر تولید واقعی و ارائه تسهیلات قرار می گیرد.
کبیری با بیان اینکه باید برای فروش اموال مازاد بانک ها کار حاکمیتی اتفاق بیفتد، تاکید کرد: دولت باید به این بخش ورود کند تا این دارایی های قابل توجه بانک ها به ریال تبدیل شود تا از این طریق بخشی از مشکلات خود بانک ها و بخشی از مشکلات سپرده گذاران رفع شود.
پول های راکدی که در بخش دارایی ها مانده می تواند به سمت رونق تولید حرکت کند
وی با تاکید بر اینکه فروش اموال بانک ها سبب می شود که مردم اعتماد خاطر پیدا می کنند که سپرده های آنها در بخش دیگری بلوکه نمی شود بلکه در سیر تولید واقعی و ارائه تسهیلات قرار می گیرد، افزود:پول های و دارایی های راکد باید به سمت رونق تولید حرکت کند.
عضو هیئت رییسه کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: در قانون برنامه ششم توسعه و بودجه های سالیانه بانک ها مکلف به فروش اموال و دارایی های مازاد و واگذاری بنگاه های خود شده اند که مجلس نیز باید استنکاف و کوتاهی آنها در این بخش را پیگیری کند.