مهدی میراشرفی رئیس گمرک در بازدید از گمرک مراغه اظهار داشت: در بحث صادارت نسبت به سال قبل از آن 5.6 درصد کاهش داشتیم که بیشتر ناشی از تحریمها بود.
وی گفت: در بحث واردات نیز نسبت به سال 96، 21.7 درصد کاهش داشتیم و عمده کاهش کالاهای وارداتی مربوط به گروه کالاهایی مصرفی و لوکس بود که به طور یقین مصوبه هیات وزیران مبنی بر ممنوعیت ورود 1339 قلم کالا در این امر موثر بود.
میراشرفیپور به شرایط تحریم و تاثیر آن بر روی صادرات اشاره کرد و گفت: در صورتی که بتوانیم مدیریت بهتر و هماهنگی بین دستگاه ها را افزایش دهیم می توانیم آثار تحریم را به حداقل رسانده و بهتر از آن چه که وجود دارد، تجارت خارجی را مدیریت کنیم.
میر اشرفی خاطر نشان کرد: توسعه صادارت غیرنفتی، تولید و صادرات و درخواست واردات در کمترین زمان از مهمترین مباحث در توسعه گمرکات کشور است.
وی افزود: آذربایجان شرقی در بحث تولید یکی از مهمترین قطب های کشور به خصوص در حوزه کشاورزی و صنعتی است.
وی ادامه داد: از سال 75 صادارت غیرنفتی گمرک مراغه فعال بوده و در سال گذشته 27 میلیون دلار از گمرک این شهرستان صادر شده و عمده صادرات این گمرک در سال گذشته شامل تولیدات صنعتی شیشه جام، آینه، کربنات سدیم، سولفات آمونیوم، محصولات فولادی و محصولات کشاورزی و تبدیلی از جمله انواع کشمش، سیب و آرد گندم بود که به کشورهای عراق، ترکیه، گرجستان، افغانستان، ارمنستان، آذربایجان، بلغارستان، ایتالیا، اسپانیا، یونان، پاکستان، رومانی، ترکمنستان، قبرس و قزاقستان صادر شد.
معاون وزیر اقتصاد گفت: در راستای کمک به تولید و رونق حاضر به ایجاد گمرک اختصاصی در محل فعالیت شرکتهای بزرگ هستیم که کاهش هزینهها و آسیب کمتر به کالاها از جمله مزایای این طرح است.