قیمت نفت کاهش یافت

به دنبال انتظار برای افزایش تولید اوپک در آینده نزدیک برای جبران کاهش صادرات نفت ایران به علت تحریم‌های آمریکا، قیمت نفت در معاملات امروز کاهش یافت.

اما هنوز به علت کمی عرضه در بازار در بحبوحه اختلالات در عرضه و افزایش نگرانی‌های ژئوپلتیکی به ویژه تنش‌ها میان آمریکا و ایران، قیمت ها در مسیر ثبت طولانی ترین رشته افزایش هفتگی به صورت متوالی طی چند سال گذشته قرار دارند.

هر بشکه نفت برنت با ۱۶ سنت کاهش ۷۴.۱۹ دلار فروخته شد. نفت خام آمریکا نیز با ۳۲ سنت کاهش ۶۴.۸۹ دلار به ازای هر بشکه معامله شد.

پس از اینکه در روز پنج شنبه آلمان، لهستان و اسلواکی واردات نفت از یک خط لوله مهم از روسیه را با ادعای کیفیت پایین نفت آن به حالت تعلیق درآوردند، قیمت نفت برنت در بازار‌های جهانی برای نخستین بار در سال جاری میلادی به بالای ۷۵ دلار در هر بشکه رسید. این اقدام بخش‌هایی از اروپا را از یک مسیر مهم عرضه نفت محروم کرد.

نفت خام آمریکا در مسیر ثبت هشتمین هفته متوالی افزایشی قرار دارد که طولانی‌ترین رشته افزایشی هفتگی از نیمه نخست سال ۲۰۱۵ است. نفت برنت نیز در مسیر ثبت پنجمین هفته افزایشی قیمت قرار دارد که طولانی‌ترین رشته از آوریل ۲۰۱۸ به شمار می‌رود.

قیمت نفت با توافق کاهش تولید اوپک و تحریم‌های آمریکا علیه ونزوئلا و ایران افزایش یافته است، به طوری که قیمت نفت خام حدود ۴۰ درصد تا این زمان در سال جاری میلادی بالا رفته است.

موسسه فیچ سولوشن در یادداشتی نوست: «با توجه به نگرانی‌ها در مورد کم شدن عرضه نفت لیبی، ونزوئلا و ایران، چشم انداز کوتاه مدت در مورد برنت افزایشی است.»

واشنگتن روز دوشنبه اعلام کرد که به تمام معافیت‌های نفتی ایران از تحریم‌ها پایان خواهد داد و از کشور‌ها خواست تا از ماه می‌هیچ نفتی از ایران نخرند.

بانک جفریز آمریکا اعلام کرد به نظر می‌رسد اکنون یک کاهش ۵۰۰ هزار تا ۶۰۰ هزار بشکه در روز برای صادرات نفت ایران واقعی باشد... حداقل چین و احتمالا هند و ترکیه به واردات نفت از ایران ادامه خواهند داد.

این بانک امریکایی ادامه داد: اوپک این کمبود را جبران خواهد کرد.

علی رغم تلاش‌های آمریکا برای به صفر رساندن صادرات نفت ایران، بسیاری از تحلیلگران انتظار دارند صادرات مقداری از نفت ایران ادامه یابد.