اسماعیل بازارچی با اشاره به جلسه تشکلهای صنعتی با مسئولان وزارت صنعت برای رفع مشکلات واحدهای صنعتی کشور، اظهارداشت: در این جلسه علاوه بر لزوم اجرای سند راهبردی صنعت بخشی از موضوعات و مشکلات واحدهای تولیدی به صورت کلان مطرح شد.
وی با اعلام اینکه در صنعت لوازم خانگی امروز مهمترین مشکل کمبود سرمایه در گردش واحدهای تولیدی است، افزود: واحدها نمیدانند با چه سرمایه ای کالا تولید کرده و راهی بازار کنند. علاوه بر این قیمت مواد اولیه نیز رشد قابل توجهی پیدا کرده به نحوی که حتی تأمین کننده های داخلی نیز به تبعیت از بازارهای جهانی قیمت مواد را افزایش داده که این موضوع برای تولیدکنندگان بسیار سخت شده است.
دبیر انجمن صنفی تولیدکنندگان لوازم خانگی ایران، تصریح کرد: تولیدکننده امروز با این سوال روبهرو هستند که است که مگر من کالا را با قیمت جهانی می فروشم که باید مواد اولیه متناسب با قیمت جهانی در اختیار ما قرار بگیرد.
بازارچی با اعلام اینکه بانک مرکزی تعلل زیادی برای تخصیص ارز به ثبت سفارش کالاها میکند، گفت: همین موضوع عاملی شده تا واحدهای تولیدی نتوانند مواد مورد نیاز خود را در زمان مقرر به خط تولیدی برسانند. البته جالب اینجاست تولیدکنندگان دل پری از بانک مرکزی دارند اما آنها هنوز پاسخ قانع کننده ای به این مشکلات ندادهاند و فقط وزارت صنعت قول پیگیری این موضوعات را داده است. علاوه براین مسائل گمرکات و ترخیص مواد در آنجا نیز با تعلل روبروست.
وی در ادامه صحبتهای خود با تأکید براینکه سود بانکی برای صنعت اصلاً مناسب نیست، افزود: باید سود بانکی به مراتب پایین بیاید تا جوابگوی نیاز صنایع شود.