فاتح بیرول، مدیر اجرایی آژانس بینالمللی انرژی در مصاحبه با پلاتس اظهار کرد: افزایش اخیر قیمت نفت روی تقاضا تأثیر گذاشته است به خصوص که در کشورهایی مانند چین، آمریکا و هند روی داده که بزرگترین مصرف کنندگان نفت جهان هستند.
آژانس بینالمللی انرژی در گزارش ماهانه بازار نفت خود، برآوردش از رشد تقاضای جهانی برای نفت در سال ۲۰۱۹ را تغییر نداد و همچنان انتظار دارد ۱.۴ میلیون بشکه در روز در سال میلادی جاری در مقایسه با ۱.۳ میلیون بشکه در روز در سال گذشته رشد کند.
اما قیمتهای نفت از اواخر دسامبر تاکنون بیش از ۴۰ درصد رشد کرده و نفت برنت تحت تأثیر اجرای توافق کاهش تولید کشورهای اوپک و غیراوپک تا مرز ۷۱ دلار در هر بشکه صعود کرد.
بیرول گفت: رشد قیمتهای نفت ممکن است به تقاضا برای نفت در آسیا آسیب بزند بویژه در کشوری مانند هند که بیش از سایرین از این افزایش قیمت تحت فشار قرار گرفته است.
هند تقریباً ۸۰ درصد از نفت مورد نیاز خود را وارد میکند و افزایش قیمت خرده فروشی در این کشور، به تورم و افزایش مشکلات مالی دامن زده است.
مدیر اجرایی آژانس بینالمللی انرژی همچنین پیش بینی کرد با بالا رفتن قیمتها، رشد تقاضا برای نفت در آمریکا ممکن است همانند سال ۲۰۱۸ قوی نباشد.
وی در ادامه خاطرنشان کرد: ریسک تأثیر افزایش قیمت روی تقاضا، با نشانههای فراوانی از کند رشد اقتصاد جهانی ممکن است تشدید شود.
بخش پژوهش و تحقیقات اوپک از آژانس بینالمللی انرژی هم بدگمانتر بوده و هفته گذشته نسبت به کندی رشد تقاضا هشدار داد و برآوردش از رشد تقاضا برای نفت جهانی در سال میلادی جاری را به دلیل فعالیت اقتصادی کندتر، ۳۰ هزار بشکه در روز کاهش داد و ۱.۲۱ میلیون بشکه در روز اعلام کرد
اداره اطلاعات انرژی آمریکا هفته گذشته پیش بینی کرده بود مصرف جهانی نفت امسال ۱.۴ میلیون بشکه در روز رشد کرده و به ۱۰۱.۳۸ میلیون بشکه در روز میرسد.
با این حال فاتح بیرول اظهار کرد ریسکهای عرضه ناشی از ابهامات ژئوپلیتیکی در کشورهایی مانند ونزوئلا، ایران، لیبی و الجزایر وی را نگران میکند.