حسن سلاح ورزی درباره تاثیرات افزایش دستمزد اظهار کرد: با توجه به اینکه در سال ۹۷ تکانهای شدید ارزی داشتیم با افزایش چندبرابری قیمت ارز و کاهش ارزش پول ملی قدرت خرید مردم به شدت آسیب دید، به خصوص اقشار کم درآمد و مزدبگیر از این کاهش آسیب زیادی دیدند.
نایب رئیس اتاق بازرگانی ایران با بیان اینکه نیروی کار یکی از ارکان اصلی تولید است و تامین رضایت مندی و تامین معیشت این گروه بسیار مهم است، افزود: نکتهای که وجود دارد این است که فعالین اقتصادی علاوه بر افزایش قیمت دلار با افزایش قیمت مواد اولیه، حمل و نقل، هزینه تعمیر و نگهداری و سایر موارد نیز مواجه بودند.
وی گفت: بسیاری از واحدهای تولیدی به دلیل شرایط خاص پیمان سپاری ارزی در سال گذشته صادرات نداشتند یا با کاهش صادرات مواجه شدند و علاوه بر این در سیستم داخلی کشور با پدیده قیمت گذاری مواجه بودیم و دولت اجازه افزایش قیمتها را نمیداد و این موارد به ضرر بخش تولید شد.
سلاح ورزی تصریح کرد: حتما باید دولت سازوکاری را برای قدرت خرید کارگران در نظر بگیرد اما، باید تابآوری بنگاهها در افزایش هزینهها را مدنظر قرار دهد از قبل هم پیش بینی میشد که با افزایش زیاد و ناگهانی دستمزد در سال ۹۸ شاهد تعدیل نیرو در واحدهای تولیدی خواهیم بود.
نایب رئیس اتاق بازرگانی ایران خاطرنشان کرد: بیشتر واحدهای تولیدی در کشور بنگاههای کوچک و متوسط هستند و سهم مزد در قیمت تمام شده و هزینههای جاری در این بنگاهها قابل توجه است.
وی با بیان اینکه از همین ابتدای سال اطلاعاتی داشتیم که بین ۱۰ تا ۲۰ درصد تعدیل نیرو در بنگاهها شروع شده است، گفت: نخستین زیان چشمگیر دستمزد فقط بر دوش کارفرما افتاده و بالطبع با این افزایش، مالیات و بیمه هم افزایش یافته است در نتیجه با تعدیل نیرو مواجه شدیم.
سلاح ورزی با بیان اینکه اگر قرار است به دنبال راهبرد رونق تولید باشیم باید به دنبال بهینه کردن ابزار، اجزا و ارکان تولید باشیم، تاکید کرد: اگر دولت اصرار به این میزان افزایش دستمزد دارد باید مکانیزمی برای بیمه و مالیات بنگاههای تولیدی ایجاد کند تا فشار بر کارفرما کاهش یابد و اگر تدبیری نشود در پایان سال نه تنها شاهد افزایش در توان تولید نخواهیم بود بلکه حجم زیادی از اشتغال موجود با تعدیل مواجه خواهد شد.
نایب رئیس اتاق بازرگانی ایران اظهار کرد: رونق تولید یک مفهوم اقتصادی عمیق است و افزایش توان تولید میتواند منجر به تحرک رشد اقتصادی شود که با بخشنامه و همایش عملی نمیشود و باید اجزای مختلف از جمله نیروی انسانی، نرخ دستمزد، نرخ مالیاتی و نظام بانکی در نظر گرفته شود.
وی گفت: اگر رونق تولید اتفاق بیفتد و سمت تقاضا را هم ببینم و برای عرضه تقاضا وجود داشته باشد، تشویق و سرمایه گذاری و رغبت برای تولید را هم خواهیم داشت.