زمان آغاز طرح دریافت الکترونیکی عوارض آزادراه‌ها

 خیرالله خادمی گفت: از اولین ساعت روز ۲۸ اسفند، ایستگاه‌های دریافت عوارض در چهار آزاد راه اصلی منتهی به پایتخت یعنی آزاد راه‌های تهران - قم، تهران - ساوه، کرج - قزوین و قزوین - زنجان غیر فعال شده و روش الکترونیکی جایگزین آن می‌شود.

وی افزود: در روش سنتی، به خصوص در محورها و ساعات پرترافیک، مردم ساعت‌ها در ترافیک متوقف می‌ماندند که هم وقت و هم هزینه بالایی به آن‌ها تحمیل می‌شد و خطر بروز تصادف هم در این مسیرها وجود داشت.

مدیرعامل شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حمل و نقل کشور ادامه داد: در روش الکترونیکی دریافت عوارض آزادراهی، پلاک خودروها هنگام عبور از گیت‌های مجهز به دوربین به سامانه‌ای که با کنسرسیومی از بخش خصوصی برای الکترونیکی شدن دریافت عوارض آزادراهی تشکیل شده منتقل می‌شود و سرنشینان خودروها می‌توانند با انتخاب روش‌های مختلف، عوارض خود را بدون توقف پرداخت کنند.

خادمی اتصال پلاک خودرو به سیمکارت تلفن همراه یا حساب بانکی، پرداخت با اپلیکیشن‌های موبایلی بانک‌های مختلف و پرداخت از طریق کیف پول الکترونیکی را از روش‌های پرداخت این عوارض دانست و گفت: همچنین مردم می‌توانند عوارض آزاد راهی خود را در توقفگاه‌های بین راهی یا خودپردازهای شهرهای مبدأ و مقصد پرداخت کنند.

به گفته این مقام مسئول، در این روش حتی اگر مالک خودرو اقدام به پرداخت عوارض در زمان مقرر نکند پلیس راهنمایی و رانندگی با ارسال پیامک اخطار او را ملزم به پرداخت می‌کند و در صورت نپرداختن این عوارض، خودرو مبلغ ۳۰ هزار تومان جریمه خواهد شد.

معاون وزیر راه و شهرسازی تأکید کرد: در حال حاضر ۲۸ آزادراه در حال بهره برداری در کشور وجود دارد که قرار است به زودی این سامانه در همه آن‌ها توسعه یابد و تا پایان تیر، با استقرار این سامانه در همه آزادراه‌ها، عوارضی‌های سنتی جمع آوری خواهد شد و بعد از این تاریخ، مسافران هیچ توقفی برای پرداخت عوارض نخواهند داشت.