واضح است که قطر قصد ندارد موقعیت خود را به عنوان بزرگترین بازیگر گاز طبیعی مایع هم در زمینه صادرات و هم از نظر ظرفیت مایع سازی از دست بدهد. استرالیا چند ماه پیش برای مدت کوتاهی از این تولیدکننده گاز خاورمیانه پیشی گرفت، ولی قطر ظرفیت مایع کردن خود را از 77 میلیون تن در سال، به 80 میلیون طی 5 سال اضافه کرد و کار استرالیا و آمریکا را برای رسیدن به آن سخت تر ساخت .
حالا قطر در بازی گاز طبیعی مایع در آسیا حرف اول را میزند و 72 درصد تقاضای جهانی گاز طبیعی را تأمین میکند. این تقاضا در بحبوحه افزایش مصرف سوخت در چین، به حداقل 75 درصد افزایش خواهد یافت. چین باید طبق دستورالعمل دولتش برای پایین آوردن سطح آلودگی هوا، تا 2020، ده درصد ترکیب انرژی خود را مخصوصا در مراکز عمده شهری به گاز طبیعی مایع اختصاص دهد .
سعد شریدا الکعبی، وزیر انرژی قطر گفت:« آسیا بزرگترین بازار برای گاز طبیعی مایع یا در کل برای سوخت است چون اقتصاد های آسیا در حال رشد هستند و نیازشان به سوخت افزایش مییابد. بازار آسیا برای ما یک بازار زیرساختی است.ماروابط سیاسی بسیار خوبی با تمام کشورهای آسیایی داریم». او همچنین به ژاپن اشاره کرد که در حال حاضر بزرگترین وارد کننده گاز طبیعی مایع در جهان است و گفت:« ژاپن جای خاصی در قلب ما دارد و ما قصد داریم قرارداد هایمان را با شرکتهای ژاپنی افزایش دهیم» .
الکعبی گفت بعد از فاجعه هسته ای فوکوشیما، قطر ارسال گاز طبیعی مایع را به سایر مقاصد متوقف کرد و همه را به ژاپن فرستاد و علیرغم قیمت بالای گاز طبیعی در آن زمان، گاز را با قیمتی پایین به ژاپن فروخت.وی گفت:« ما می خواهیم به مردم ژاپن ادای احترام کنیم ».
با توجه به افزایش مصرف گاز طبیعی مایع در آسیا مخصوصا ژاپن پس از فاجعه فوکوشیما، قیمت گاز طبیعی مایع در آسیا از 20 دلار در هر میلیون واحد گرمایی در فوریه 2014 بالاتر رفت. از آن زمان با وارد شدن گاز طبیعی استرالیا و آمریکا به بازار، قیمت کاهش یافت .
در واقع قیمت نقطهای گاز طبیعی مایع در آسیا به پایینترین حد 17 ماهه رسید که برای این وقت از سال غیر عادی است. قیمت گاز برای تحویل در ماه مارس در آسیا به 6.50 دلار در هر میلیون واحد گرمایی در هفته گذشته رسید که بیست سنت نسبت به هفته قبل از آن کمتر بود. قیمت پایین گاز به خاطر تقاضای کمتر در شمال آسیا و دمای بالاتر هوا در این موقع از سال است .
الکعبی گفت که تا پایان 2019، قطر دوباره تولیدش را افزایش میدهد. قطر قصد دارد میادین گاز طبیعی در آفریقا و آمریکای شمالی بسازد تا موقعیت برتر خود را حفظ کند و از پس تقاضای آسیا برآید. علاوه بر افزایش تقاضا در چین، پاکستان هم در حال توسعه بخش واردات گاز طبیعی خود است تا کمبود عرضه انرژی را جبران کند. فیلیپین هم سعی می کند قبل از اینکه میدان گازی طبیعی دریایی آن در 5 سال آینده تمام شود، اولین پایانه واردات گاز طبیعی مایع را راه اندازی کند. تقاضای بیشتری هم از سوی هند ، بنگلادش، تایلند و ویتنام خواهد بود .