حسین سلاحورزی نایب رئیس اتاق بازرگانی درباره مفهوم اقتصاد مقاومتی گفت: تحمل پذیری در اقتصاد مطرح است و این مفهوم یعنی در مقابل شوک ها چقدر اقتصاد می تواند تاب آوری داشته باشد و تحمل کند.
او افزود: شاخص های اقتصاد ما نشان می دهد کشور ما نتوانسته است در مقابل شوک های خارجی اقتصاد تاب آوری داشته باشد.
سلاح ورزی گفت: در سند استراتژیک ما که بر اساس سند چشم انداز تهیه شده نیز نه تنها به اهداف نزدیک نشده ایم بلکه از آن دور شده ایم.
او گفت: درباره مردمی شدن اقتصاد همان طور که در قانون اساسی نیز داریم سعی بر این بوده که سهم دولت کمتر شود و سهم بخش خصوصی در اقتصاد بیشتر شود که نه تنها به این منظور نرسیده ایم بلکه همچنان اقتصاد در دست دولت است.
سلاح ورزی گفت: صرفه مقیاس و توجیه اقتصادی برای هرکاری باید وجود داشته باشد. مثلا در حوزه پتروشیمی براساس زنجیره ارزشی که در دست داریم سیاست های درستی نداشته ایم و نگاه ها جزیره ای است بنابراین نتیجه خوبی نداشته ایم.
محمدرضا دیانی فعال اقتصادی هم گفت: اگر اقتصاد مقاومتی به درستی اجرا شده بود کشور ما امروز در این وضعیت نبود.
او افزود: ارزیابی کلی نشان می دهد که حتی گفتمان کارآفرینی نیز امروز به معنای واقعی نیست.
او افزود: در گفتمان و عمل به کارآفرینی توجه نشده و برنده واقعی سفته بازها بوده اند و کارآفرین واقعی به مشکل خورده است و این نشان می دهد ما هنوز خیلی از هدف اصلی دور هستیم.
محمدرضا دیانی گفت: اقتصاد وقتی مردمی می شود که لوکوموتیوها و پیشران های ما بخش خصوصی باشد. وقتی سهام را به مردم واگذار کرده ایم و هنوز پیشران آن دولت است به نتیجه نخواهیم رسید و اقتصاد مردمی نخواهد شد.
این فعال اقتصادی افزود: در کشورهای دیگر وقتی اقتصاد مردمی می شود 90 درصد اقتصاد در دست مردم و در بورس است و مردم و بخش خصوصی سهام داران واقعی هستند در حالیکه در کشور ما فقط به سمت تزریق تسهیلات رفته ایم و برآیند این کار در کشور ما اقتصاد کار آفرینی نیست که هنوز در کشور ما فرهنگ سازی نشده است.
محمدرضا دیانی گفت: در استفاده از منابع ملی کشور که امروز نقدینگی فرار کرده و رو به جلوست و درحال نابود کردن اقتصاد کشور است به اقتصاد مقاومتی توجهی نداشته ایم.