![ترخیص خودروهای موجود در گمرک](https://cdn.afkarnews.com/thumbnail/d5oe9yeYPlmy/rDxJk2yoXn9KV7c7C6kDweJVxtu4cY7G2hzV_1efiJea1I30PYCuRnwNVuR5bYh-XTYXaWKO8q0wfYWGdiJBEedZbU5YLDeVlqAKEfw-R6z35mq7w9fiGQ,,/%D8%AE%D9%88%D8%AF%D8%B1%D9%88+%D8%B3%D8%A7%D8%B2%D8%A7%D9%86.jpg)
سید مهدی نیازی در خصوص مصوبات هیئت وزیران برای ترخیص خودروهای موجود در گمرک اظهار کرد: مصوبه ترخیص این خودروها توسط هیئت وزیران در تاریخ ۱۳۹۷.۱۰.۱۶ ابلاغ شد. این مصوبه در تاریخ ۱۳۹۷.۱۰.۲۷ اصلاح و در این اصلاحیه تاریخ قبض انبارها به ۱۳۹۷.۰۵.۱۶ تغییر کرد. در بند ۷ مصوبه هیئت وزیران، ابلاغ این مصوبه به وزیر صنعت، معدن و تجارت واگذار شد و دستورالعمل در تاریخ ۱۳۹۷.۱۱.۹ از طریق ایشان ابلاغ و در رسانهها نیز منعکس شد.
وی با بیان اینکه حدود ۱۰ روز است که بر اساس این دستورالعمل و مصوبه دولت، عملیات ثبت سفارش برای خودروهای موجود در گمرک اجرایی شده است، گفت: این مصوبه برای واردات خودروهای جدید نیست و صرفاً برای خودروهایی است که دارای قبض انبار بوده و موجود در گمرک هستند؛ بنابراین تغییری در سیاستها ایجاد نشده و مصوبهای برای واردات خودرو نداریم.
مدیرکل دفتر مقررات، صادرات و واردات از نکات پیشبینی شده در این دستورالعمل را اصالت قبض انبارها را شمرد و افزود: تأیید اصالت قبض انبارها با گمرک و اعلام منشأ ارز توسط واردکنندگان در بانک مرکزی انجام میشود. سازمان حمایت از مصرفکنندگان و تولیدکنندگان هم در خصوص خدمات پس از فروش و نمایندگی این خودروها بررسی و اقدام میکند و برای ترخیص خودروها مجوز و تاییدیه میدهند و در نهایت این خودروها زیر نظر سازمان حمایت از مصرفکنندگان و تولیدکنندگان به خریداران خودروها با ضوابط این سازمان تحویل داده میشود.
نیازی در پایان خاطرنشان کرد که این دستورالعمل از طریق شبکههای اجتماعی، پرتال وزارت صنعت، معدن و تجارت و سازمان توسعه تجارت در اختیار عموم قرار گرفته است.