محمد حسینی عضو کمیسیون برنامه، بودجه ومحاسبات مجلس در ارتباط با بحث نرخ ارز، گفت: یکی از منابع تامین ارز و تراز ارزی در کشور صادرات مواد نفتی و غیر نفتی که بیشترین عدد آن به پتروشیمی ها می رسد، است، تاکنون با توجه به میزان تراز ارزی که برای کشور پیش بینی کرده ایم این تراز قابل قبول است.
عضو کمیسیون برنامه، بودجه ومحاسبات مجلس ادامه داد: با توجه به روند فروش نفت در 6 ماهه اول بر اساس سیاست هایی که بانک مرکزی اتخاذ کرده ارز مورد نیاز کشور تامین شده است.
ارز جهانگیری تبعاتی برای اقتصاد کشور داشت
نماینده مردم تفرش، آشتیان و فراهان در مجلس دهم شورای اسلامی بااشاره به تخصیص ارز، بیان داشت: در چهار ماهه اول سال برای ثبات در بازار و مشکلات خاصی که در این زمینه وجود داشت ارز تک نرخی و 4 هزار و 200 تومان تخصیص پیدا کرد، این روش و سیاست تبعاتی برای اقتصاد کشور داشت.
وی تاکید کرد: با این حال با ایجاد سامانه ها و سیستم هایی که طراحی شد، ارز مورد نیاز تولیدکنندگان، کالاهای اساسی و مواد اولیه را تاپایان سال داریم و نگرانی در این زمینه وجود ندارد.
بازار سوم ارز نداریم
حسینی با بیان اینکه از لحاظ قانون 2 نرخ ارز وجود دارد، گفت: ارز 4 هزار و 200 تومان و ارز نیمایی مورد قبول قانون است، ارزی که به نوعی در محاوره استفاه می شود مورد قبول بانک مرکزی نیست چرا که دیگر بازار سوم نداریم.
این نماینده مجلس با بیان اینکه بازار ارز سوم در واقع برای مبادلات خارج از فرآیند تراز ارزی کشور اتفاق می افتد، اظهار داشت: به دلیل اتفاقاتی در کشور رخ داد و دارایی ها به ارز خارجی تبدیل شد بازار سوم شکل گرفت در این بازار ارز مورد نیاز مسافرت های غیرضرور و کالاهایی که ثبت سفارش برای آنها اتفاق نمی افتد تامین می شود که عدد آن آنقدر زیاد نیست ولی متاسفانه نرخ آن برای قیمت خیلی از کالاها مورد استفاده قرار می گیرد که این روند ادامه دارد.
وی تاکید کرد: با بررسی های که بانک مرکزی برای سال آینده انجام داده است حتی در شرایط سخت مشکلی با تامین ارز دقیق مورد تقاضا نداریم تراز ارزی مثبت و افزایش قیمت انچنانی در سال آتی مشاهده نخواهیم کرد مگر اینکه اتفاقات دیگر یا شرایطی در بازار صورت بگیرد که آن موقع باید فضا به شکل دیگری مدیریت شود تا تراز ارزی مان منفی نشود.
نماینده مردم تفرش، آشتیان و فراهان در مجلس گفت: اگر تراز ارزی منفی شود نرخ ارز افزایش پیدا می کند که امیدواریم با تمهیدات و سیاست هایی که بانک مرکزی تا به امروز اعمال کرده با ادامه روند حمایتی مجلس و دولت حداقل از این باب موجب افزایش قیمت در سایر کالاهای اساسی نباشیم.
اینتکس می تواند محوری برای ثبات ارزی باشد
حسینی با اشاره به کانال اینتکس بین ایران و کشورهای اروپایی به تاثیر روانی این کانال بر بازار ارز اشاره کرد و اظهار داشت: از آنجایی که انتقال هر یک دلار ارز حدود 17 درصد هزینه دارد، مبادله ارز ایران با سایر کشورها افزایش پیدا کرده که خود به خود منجر به افزایش قیمت ها می شود.
وی بیان داشت: با این حساب هر چقدر بتوان رابطه مالی با سایر کشورهای دنیا به خصوص اروپا را که بسیاری از مواد اولیه را از کشورهای اروپایی تهیه می کنیم، شفاف کرد، می توان شرایط بهتری برای کشور فراهم کرد.
عضو کمیسیون برنامه، بودجه ومحاسبات مجلس تاکید کرد: هر چقدر دامنه تحریم و محدودیت های تبادل پول بین ایران و سایر کشورها فراهم شود به طور قطع مشکلاتی به وجود می آید اما اگر روابط مالی بین ایران و اروپا بدون پیش شرط های مطرح شده به جمع بندی برسد می تواند محوری برای ثبات ارزی کشور شود./