علی سیدزاده مدیر کل مدیریت مصرف خدمات مشترکین و کاهش هدررفت شرکت آب و فاضلاب کشور با اشاره به تدوین برنامه سه ساله تا پایان 1400 برای مقابله با تنش آبی افزود: با وجود بارندگیهای مناسب پاییز امسال نسبت به سال گذشته، اما همچنان ذخایر سدها نسبت به سال گذشته از حجم کمتری برخوردار است که البته این کمبود در استانهای مرکزی، جنوب شرق و شمال شرق کشور به دلیل وضعیت نامناسب بارشها بیشتر احساس میشود.
وی کاهش هدررفت آب در شبکه را از جمله برنامههای تدوین شده دانست و گفت: اصلاح و بازسازی شبکههای فرسوده، استاندارسازی شبکههای فرسوده و نشت یابی در شبکههای توزیع از جمله راه کارهای کاهش هدررفت است.
مدیر کل مدیریت مصرف خدمات مشترکین و کاهش هدررفت شرکت آب و فاضلاب کشور ادامه داد: هم اکنون هدررفت آب در شبکههای توزیع 25 درصد است که این حجم بیش از 800 تا 900 میلیارد تومان خسارت مالی به شرکتهای آب و فاضلاب وارد میکند.
سید زاده با بیان اینکه متوسط هدررفت در کشورهای توسعه یافته 15 درصد است گفت: میانگین هدررفت در کشورهای درحال توسعه 35 درصد است که ما در مقایسه با این کشورها از وضع مناسب تری برخوردار هستیم، اما با توجه به قرار گرفتن در منطقه خشک و نیمه خشک، افزایش جمعیت وکاهش بارندگی نیازمند اقدامات متعدد و بیشتر نسبت به کشورهای پرآب برای مقابله با کمبود آب هستیم.
وی با اشاره به کاهش نیم درصدی هدررفت آب به صورت سالانه طبق برنامه ششم توسعه افزود: این هدف گذاری در سال 96 نسبت به 95 محقق شده است که البته تا پایان برنامه ششم توسعه باید یک و نیم درصد کاهش یابد.
سیدزاده گفت: احیا و بازسازی چاههای موجود، احداث چاه جدید، ارتقای کیفیت چاهها و احداث آب شیرین کن در شهرهای جنوبی کشور و باز چرخانی پساب از دیگر هدف گذاریهای انجام شده در برنامه جامع مدیریت تنش آبی تابستان 98 است.
وی افزود: در بین تمام برنامههای تعیین شده اولویت با شیرین سازی آب دریا در مناطق جنوبی است که با مشکلات متعددی مواجه هستند البته تحقق همه این برنامه به تامین منابع مالی مورد نیاز بستگی دارد.