آمار اداره اطلاعات انرژی آمریکا نشان داد که آسیا، خاورمیانه و آفریقا بزرگترین مصرف کنندگان انرژی جهان از دهه ۱۹۸۰ بوده اند.
طبق اطلاعات جدید، در فاصله سال ۲۰۱۰ تا ۲۰۱۶ رشد مصرف انرژی در هر کدام از این مناطق حدود ۲۰ درصد رشد داشت به خصوص در خاورمیانه و آفریقا که ناشی از رشد اقتصادی قوی، رشد سریع جمعیت و دسترسی بیشتر به بازارهای انرژی بود. در آسیا نیز مصرف انرژی رشد قوی داشت و این امر با وجود افت تقاضا از سوی چین در فاصله سال ۲۰۱۵ تا ۲۰۱۶ روی داد.
آمار جدید نشان داد که نفت و سایر میعانات نفتی تا سال ۲۰۱۶ پرمصرفترین سوخت در سراسر جهان بود و در سبد انرژی، بزرگترین سهم را در آمریکای مرکزی و جنوبی داشت که به ۵۰ درصد رسید در حالی که خاورمیانه با مصرف بالای نفت، در رتبه دوم قرار گرفت. مصرف نفت به عنوان بخشی از سبد انرژی در منطقه اوراسیا با حدود ۲۰ درصد، کمترین میزان بود.
در آسیا و اقیانوسیه، بزرگترین سهم در سبد انرژی به زغال سنگ (۵۰ درصد) تعلق گرفت. این منطقه سه مصرف کننده بزرگ جهان شامل چین، هند و استرالیا را در خود جای داده ست. اداره اطلاعات انرژی آمریکا خاطرنشان کرده که مصرف زغال سنگ تا حد زیادی به وجود منابع دیگر بستگی دارد که علت استفاده زیاد این سوخت در چین و استرالیا را توضیح میدهد در حالی که اروپا بزرگترین کاربر نیروی هسته ای و انرژی تجدیدپذیر است.
بر اساس گزارش اویل پرایس، بررسی الگوی رشد مصرف انرژی بر اساس کشورها نشان می دهد که چین یکی از بزرگترین اقتصادهای جهان است که در فاصله رشد ۲۰۰۰ تا ۲۰۱۶ مصرف انرژی آن رشد قابل توجهی کرد در حالی که رشد مصرف انرژی شش اقتصاد بزرگ دیگر در مدت ۱۶ سال، نسبتا ثابت بود.