علیرضا عزیزاللهی مدیرعامل اتحادیه دامداران با انتقاد از بی ثباتی قیمت نهاده های دامی در بازار اظهار کرد: قیمت نهادههای دامی به دلیل افزایش نرخ در بازارهای جهانی و تحولات داخلی ناشی از تغییرات قیمت ارز و سیاست ارزی بانک مرکزی با نوساناتی در بازار روبروست که همواره مشکلات متعددی برای تولیدکنندگان در بر داشته است.
وی با اشاره به اینکه دامداران نسبت به بی ثباتی بازار نهادههای دامی گلایهمند هستند، افزود: با توجه به عدم توزیع نهادههای دامی با نرخ مشخص و نوسان لحظهای قیمتها در بازار، دامداران گلایههایی دارند چرا که توزیع قیمت نهادههای دامی بدون توجه به نرخ مصوب سازمان حمایت در بازار صورت میگیرد.
عزیزاللهی ادامه داد: چندی پیش سازمان حمایت از تولید کننده و مصرف کننده حداکثر قیمت هر کیلو جو تحویل به دامدار را یک هزار و ۲۵۰، ذرت یک هزار و ۲۰۰ و کنجاله سویا را ۲ هزار و ۳۵۰ تومان اعلام کرد.
این مقام مسئول در پاسخ به این سوال که چرا به رغم اختصاص ارز ۴۲۰۰ تومانی به واردات، قیمت نهادههای دامی با نوساناتی در بازار روبروست، بیان کرد: اختصاص ارز دولتی یکی از عوامل ثبات نرخ کالا در بازار به شمار میرود، درحالیکه از ابتدای سال جاری حداقل قیمت نهادههای دامی در بازارهای جهانی ۲۰۵ تا ۲۵۰ دلار بوده است، تمامی این عوامل دست به دست یکدیگر داده اند تا قیمت نهادههای دامی در بازار داخل با نوساناتی روبرو شود.
به گفته وی، اگر قرار باشد سیاستهای ارزی را از طریق کشورهای چین و هند اجرا کنیم بی شک این امر به سبب افزایش هزینه اضافی، قیمت تمام شده تولید را بالا میبرد.
عزیزاللهی با اشاره به اینکه شرکت پشتیبانی امور دام، تنها بخش جزئی از نهادههای دامی را با هدف تنظیم بازار تامین میکند، گفت: با توجه به آنکه تامین نهادهها بر عهده پشتیبانی امور دام نیست، از این رو بخش عمده نهاده مورد نیاز دامداران از سوی تجار و بازرگانان این بخش تامین میشود.
مدیرعامل اتحادیه دامداران با اشاره به اینکه با بی ثباتی بازار نهادههای دامی، امکان برنامه ریزی برای تولید وجود ندارد، اظهارکرد: این درحالی است که اگر برای مدت زمان دو تا سه ساله، قیمت نهادههای دامی در بازار با ثبات باشد، تولیدکنندگان به سهولت میتوانند برنامه ریزی برای تولید داشته باشند.
وی در پایان با اشاره به اینکه با بی ثباتی بازار نهادههای دامی، امکان تولید خطی وجود ندارد، تصریح کرد: نبود برنامه ریزی مناسب تولید، موجب شده است تا تولیدکنندگان مسائل اقتصادی را مورد توجه قرار دهند به طوریکه میزان تولید برحسب شرایط قیمت، دستخوش تغییر و تحولاتی قرار می گیرد.