محمد شفیع ملکزاده رئیس نظام صنفی کشاورزی و منابع طبیعی با انتقاد از نرخ خرید تضمینی گندم اظهار کرد: شورای اقتصاد در وهله اول نرخ خرید تضمینی گندم برای سال زراعی ۹۷_۹۸ را ۱۴۷۰ و سپس ۱۶۰۰ تومان اعلام کرد که این نرخ به سبب افزایش هزینه های تولید، جوابگوی کشاورزان نیست.
وی افزود: کمیسیون کشاورزی و اقتصاد مقاومتی مجلس شورای اسلامی برای دفاع از حقوق کشاورزان بر حسب آنالیز هزینه های تولید، قیمت ۱۹۳۰ تومان را اعلام کرد که انتظار می رود در شرایط فعلی تحریم، دولت مجددا نرخ خرید را افزایش دهد.
ملک زاده ادامه داد: تشکل ها با بررسی دقیق هزینه های تولید اعم از ارزش افزوده زمین، عملکرد در واحد سطح و... قیمت منطقی خرید تضمینی هر کیلو گندم را ۱۹۸۳ تومان اعلام کردند که این نرخ با نرخ اعلامی دولت حداقل ۵۰ تومان فاصله دارد.
این مقام مسئول با اشاره به اینکه موافق استیضاح وزیر جهاد کشاورزی و رئیس جمهور نیستم، بیان کرد: بنده به عنوان نماینده کشاورزان برای دفاع از حقوق کشاورزان معتقدم که اعضای کمیسیون کشاورزی، تشکل ها و شورای اقتصاد طی جلسه ای باید هر یک دلایل اعلام نرخ پیشنهادی خود را اعلام کنند و چنانچه شورای اقتصاد نتوانست تشکل ها و کمیسیون کشاورزی را متقاعد کند، برای تامین هزینه کشاورزان باید نرخ جدید را بپذیرد.
وی با اشاره به اینکه عدم افزایش مجدد نرخ خرید تضمینی گندم اثرات سوء دارد، افزود: عدم افزایش نرخ خرید تضمینی گندم می تواند منجر به از بین رفتن الگوی کشت و خودکفایی گندم شود که در شرایط فعلی تحریم معلوم نیست که کشورهای بیگانه به ما گندم بدهند یا نه؟
وی نسبت به قاچاق گندم از مرزهای کشور خبر داد و گفت: هم اکنون نرخ هر کیلو گندم در کشورهای همسایه همچون عراق بیش از ۴ هزارتومان است که این امر می تواند همانند سال های ۹۰ تا ۹۱ زمینه خروج غیر قانونی گندم از مرزهای کشور را فراهم کند.
رئیس نظام صنفی کشاورزی در پایان تصریح کرد: با توجه به سیاست اقتصاد مقاومتی و شرایط تحریم، خودکفایی گندم امری ضروری است چرا که بی توجهی به حقوق کشاورزان می تواند زمینه را برای کشت دیگر محصولات کشاورزی، آسیب به منابع آبی و تحقق اهداف دشمن فراهم کند.