گروه اقتصادی- بر اساس گزارش بانک مرکزی از متوسط قیمت خرده فروشی کالاهای اساسی مردم اعلام شده که در هفته منتهی به شانزدهم آذر ماه سال جاری نسبت به مدت مشابه سال قبل نرخ لبنیات 66.5 درصد، تخم مرغ 61.5 درصد، برنج 23.8 درصد، حبوب 14.4 درصد، میوههای تازه 53.8 درصد، سبزیهای تازه 37.1 درصد، گوشت قرمز 48.2 درصد، گوشت مرغ 44.1 درصد، چای 23.2 درصد، روغن نباتی 43.8 درصد و قند و شکر 39.8 درصد افزایش یافته است.
به گزارش افکارنیوز، همچنین آمارهای بانک مرکزی از خلاصه نتایج گزارش متوسط قیمت خُردهفروشی برخی از مواد خوراکی در هفته منتهی به شانزدهم آذر ماه نشان میدهد که در این هفته قیمت 6 گروه نسبت به هفته قبل از آن افزایش و 4 گروه کاهش یافت.
برهمین اساس، در هفته منتهی به شانزدهم آذر ماه نرخ لبنیات 4.9 درصد، تخم مرغ 4.6 درصد، برنج 0.4 درصد، گوشت قرمز 5.3 درصد، گوشت مرغ 0.7 درصد و چای 0.2 درصد نسبت به هفته قبل افزایش و نرخ حبوب 0.5 درصد، میوههای تازه 1.6 درصد، سبزیهای تازه 0.9 درصد و قند و شکر 0.1 درصد کاهش یافت. قیمت روغن نباتی نیز ثابت بود.
لبنیات و تخم مرغ
در هفته مورد گزارش در گروه لبنیات قیمت ماست غیرپاستوریزه نسبت به هفته قبل معادل 1.8 درصد، ماست پاستوریزه 12.7 درصد، پنیر غیرپاستوریزه 1.7 درصد و پنیر پاستوریزه 3.1 درصد افزایش داشت و بهای سایر اقلام بدون تغییر بود. قیمت تخم مرغ معادل 4.6 درصد افزایش یافت و شانهای 138 هزار تا 250 هزار ریال فروش میرفت.
برنج و حبوب
در این هفته در گروه برنج، بهای برنج وارداتی غیرتایلندی معادل 0.4 درصد و برنج داخله درجه یک و درجه دو به ترتیب 0.2 درصد و 2 درصد افزایش داشت. در گروه حبوب قیمت لوبیا چیتی معادل 0.3 درصد و لوبیا سفید 1.4 درصد افزایش ولی بهای سایر اقلام بین 0.2 درصد تا 1.5 درصد کاهش یافت.
میوهها و سبزیهای تازه
در هفته مورد بررسی، در میادین زیر نظر شهرداری پرتقال درجه دو و هندوانه عرضه کمی داشت. سایر اقلام میوه و سبزی تازه که تعدادی از آنها از نظر کیفی در مقایسه با سایر میوهفروشیها متفاوت بودند، به نرخ مصوب سازمان میادین میوه و ترهبار عرضه میشد. میوهفروشیهای سطح شهر اقلام میوه و سبزی تازه را عرضه میکردند که در گروه میوههای تازه قیمت سیب قرمز معادل 2.7 درصد، پرتقال درجه یک 0.8 درصد، گلابی 0.3 درصد، هندوانه 11.5 درصد و کیوی 1.3 درصد افزایش ولی بهای سایر اقلام بین 0.6 درصد تا 12.5 درصد کاهش داشت. در گروه سبزیهای تازه قیمت پیاز معادل 2.9 درصد و سبزیهای برگی 1.5 درصد افزایش ولی بهای سایر اقلام بین 0.6 درصد تا 4.1 درصد کاهش یافت.
گوشت قرمز و گوشت مرغ
در هفته مورد گزارش قیمت گوشت گوسفند معادل 6 درصد، گوشت تازه گاو و گوساله 2.6 درصد و گوشت مرغ 0.7 درصد افزایش داشت.
قند، شکر، چای و روغن نباتی
در این هفته بهای چای خارجی معادل 0.2 درصد و روغن نباتی جامد 0.1 درصد افزایش ولی قیمت شکر 0.3 درصد کاهش یافت. بهای قند و روغن نباتی مایع ثابت بود.
انارکی محمدی نماینده مجلس نیز با اشاره به کاهش نرخ ارز در کشور و قیمت کالاها امروز در مجلس و در نطق پیش از دستور گفت: کمیسیون اقتصادی از این موضوع حمایت می کند و امیدواریم که با کاهش قیمت ارز قیمت کالاها تثبیت یافته و کاهش یابد تا از فشاری که در بحث معیشتی به مردم وارد شده کاسته شود.
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی، با اشاره به مشکلات ارزی کشاورزان، افزود: کشاورزان با مشکلات فراوانی محصولات خود را تولید میکنند و تولیدات آنها به ویژه پسته با تمام هزینههایی که برای تولید وجود دارد با بازگشت ارز مطابقت ندارد.
وی ادامه داد: اگر قرار است پسته با هزینه ارز و بازار آزاد تولید شود و ارز کشاورزان به شبکه نیما وارد شود فاصله ارز شبکه نیما با بازار آزاد باید بسیار کم شود.
نماینده مردم رفسنجان و انار در مجلس شورای اسلامی، با بیان اینکه کشاورزان نمیتوانند اجناس خود را با بازار ارز آزاد خریداری کنند اما موظف به ارائه ارز در نیما باشند، اظهار داشت: ارزش تمامی محصولات کشاورزی ۴ میلیارد دلار است که مجلس و دولت باید به کشاورزان کمک کنند تا مشکلات ارزی آنها رفع شود.