علی عابدزاده اظهار کرد: بزرگترین تحولی که در صنعت هوانوردی تجاری طی 40 سال اخیر اتفاق افتاد، خرید هواپیمای نو نبود، تغییر ساختار اقتصادی حمل و نقل هوایی بود. ناکارآمدی این ساختار که تکلیفی بود و بیش از 35 سال این کشور را رنج داد.
وی ادامه داد: وقتی صرفه وجود ندارد، وضعیت شرکتهای هواپیمایی و فرودگاهها مطلوب نیست. ما نیاز به زیرساخت اقتصادی صحیح داریم.
وی به اشاره به این که امروز کشور صاحب اتاق و اطلاعات طراحی است، گفت: موشکها و پهپادهایی که اکنون ساخته میشود نتیجه زحمات همین دانشجویان و همین دانشگاه است. امروز ما دیگر بالگرد و پهپاد را کپی نمیکنیم، محاسبه، طراحی و تولید میکنیم.
عابدزاده به پروژههای طراحی و ساخت هواپیمای مسافربری در کشور اشاره کرد و افزود: امروز بسیاری به هواپیمای مسافربری تولید داخل انتقاد میکنند، اما نتیجه ساخت این هواپیما دسترسی به اطلاعات طراحی بود. کشور با حداقل هزینه به این اطلاعات دسترسی پیدا کرد، در حالی که کشورهایی مانند اسپانیا و اندونزی با میلیاردها دلار خرج نتوانستند به این اطلاعات دست پیدا کنند. اما ما این کار را با 200 تا 300 میلیون دلار انجام دادیم.
رییس سازمان هواپیمایی کشوری با اذعان به اینکه صنعت هواپیمایی و هوانوردی کشور نقاط ضعف بسیاری دارد، گفت: مردم از تاخیر هواپیماها ناراضی هستند، هواپیما برای برقراری پرواز به بسیاری از شهرها نداریم و در آموزش نیز مشکلاتی وجود دارد.
عابدزاده با اشاره به اینکه این صنعت نوک پیکان تکنولوژی هوافضا است، ادامه داد: شتاب تکنولوژی از شتاب تغییر و تحولی که ما میتوانیم ایجاد کنیم بالاتر است. کشورهایی که مشکلات ما را ندارند، در بهرهبرداری از این تکنولوژی به زمان نیاز دارند. هنگامی که ساختارهای کنترل فضای یک کشور عوض میشود، آن کشور برای خود برنامه 10 ساله تعریف میکند تا با فضای جدید تطبیق پیدا کند. ما تحت تحریم نیز قرار داریم. کار بسیار سختی است که خود را به شتاب تکنولوژی برسانیم.
وی افزود: امروز حتی حداقل امکانات را در اختیار ما قرار نمیدهند، حتی سیستم رزرویشن را در اختیار ما قرار نمیدهند. این سرعت ما را دچار مشکل کرده است، اما ما باید برای غلبه بر این مشکلات برنامهریزی کنیم.