حسن آقا زاده با بیان اینکه خشکسالی و عدم تخصیص آب به واحدهای پرورش ماهی در ابتدای سال تولید ماهی های گرمابی در کشور را کاهش داده است، افزود: شرکت آبفا با تصور اینکه امسال در تامین آب شرب دچار مشکل میشویم اجازه آب گیری استخرهای پرورش ماهی جنوب کشور را نداد.
وی ادامه داد: درحالی شرکت آبها واحدهای پرورش ماهی در جنوب را تهدید به اقدام قضای در صورت آبگیری استخرها کرد که آب مورد نیاز آنها در فصول پرآب و از طریق سیل آبها تامین میشود.
آقازاده پیش بینی کرد که تولید ماهی گرمابی در سالجاری به دلیل خروج واحدهای پرورشی از مدار تولید یا کاهش ظرفیت تولید آنها نسبت به سال گذشته 10 تا 15 درصد کاهش یابد.
وی میزان تولید ماهیان گرمابی در سال گذشته را 220 هزارتن عنوان کرد.
مدیرعامل اتحادیه ماهیان گرمابی کشور درباره آخرین وضعیت بازار داخلی و صادراتی ماهیان گرمابی، گفت: از شهریورماه صید ماهیها از استخرهای پرورش آغاز شده و آمارهای ابتدای نشان میدهد نسبت به مدت مشابه سال قبل 5 تا 7 درصد افزایش صادرات داشته ایم.
آقازاده اضافه کرد: دلیل اصلی افزایش صادرات ماهی های گرمابی در سالجاری هجوم عراقیها برای خرید است.
وی کیفیت ماهیان گرمابی کشور را یکی از مهترین دلایل استقبال عراقیها از ماهی های جنوب دانست و گفت: عراقیها از 10 پیش توسعه قابل توجهی در ایجاد واحدهای پرورش ماهیان گرمابی داشته اند، اما همچنان استقبال آنها از ماهیان گرمابی ایران به دلیل کیفیت و سلامت بیشتر است.
آقازاده یادآور شد: تغذیه ماهیان گرمابی در ایران با خوراک اورگانیک انجام میشود و کیفیت آب مورد استفاده در استخرها نیز بسیار بالا است.
وی همچنین بخشی از استقبال عراقیها برای خرید ماهیان جنوب را مربوط به کاهش ارزش پولی کشور دانست.