قیمتگذاری نان در کشور به دلیل اینکه قوت غالب افراد جامعه را تشکیل میدهد از حساسیت بالایی برخوردار است و سعی میشود تا حد ممکن به گونهای عمل شود که فشار مضاعفی به قشر ضعیف جامعه وارد نشود به همین دلیل قیمت نان از سال ۹۳ تاکنون افزایش نداشته و این موضوع موجب گلایه نانوایان شده است.
البته قیمت نان آذرماه سال گذشته ۱۵ درصد افزایش یافت اما، در فعل و انفعالاتی غیر مترقبه در حالی که نانواییها نرخنامه جدید خود را چسبانده بودند به ناگاه لغو شد.
نانواییها معتقدند از سال، ۹۳ قیمت نان افزایش نیافته، اما در مقابل افزایش هزینهها اعم از قیمت آرد، هزینه دستمزد و بیمه و سایر مولفههای تولید موجب شده تا واحدهای نانوایی متضرر شوند از این رو خواهان افزایش قیمت نان هستند.
در همین حال حسن یونسی سینکی معاون وزیر صنعت چندی پیش درباره افزایش قیمت نان گفت: با دستور رئیس جمهور در سال ۹۷ هیچ سازمانی حق تصمیم گیری برای افزایش قیمت ملی نان ندارد، اما رییس جمهور اجازه دادند در مراکز استانها با بررسی ستاد تنظیم بازار استانها و با تأیید رفتارهای اجتماعی که در شورای تامین اتفاق میافتاد حداکثر تا سقف ۱۰درصد ستاد تنظیم بازار استانها تصمیم گیری کنند.
وی با اشاره به اینکه تصمیم گیری استانی و منطقهای خواهد بود، اعلام کرد: برای استان تهران هنوز اتفاقی در این زمینه نیفتاده است.
در همین باره اصغر پابرجا رئیس اتحادیه نان سنگکی تهران با بیان اینکه هنوز برای افزایش قیمت نان تصمیم گیری نشده است، گفت: پیشنهاد شده نان به صورت کیلویی به فروش برسد.
وی با بیان اینکه البته هنوز مصوبهای در این زمینه مصوب نشده است، افزود: این پیشنهاد ابتدا باید در کارگروه منطقهای و ملی نان مصوب و پس از آن اجرایی شود.
رئیس اتحادیه نان سنگکی تهران درباره پیشنهاد افزایش ۱۰ درصدی قیمت نان نیزخاطرنشان کرد: با توجه به هزینهها ما خواهان افزایش بیشتر قیمت نان هستیم.
حال باید منتظر بود و دید آیا تغییری در قیمت نان از سوی مسئولان اعمال میشود یا خیر.