دبیرکل انجمن صنفی کارفرمائی صنعت پتروشیمی با اشاره به سفر هیات هایی از عربستان سعودی به کشورهای خریدار محصولات پتروشیمی و پلیمری ایران، تصریح کرد: عربستانی ها در این نشست ها خواستار توقف خرید محصولات پتروشیمی ایران توسط کشورهای خریدار شده اند.
این مقام مسئول با اشاره به مشکلات متعدد تامین کاتالیست، قطعات یدکی، فروش، بازاریابی و انتقال ارز حاصل از صادرات محصولات پتروشیمی در شرایط تحریم، اظهار داشت: به عنوان مثال اخیرا شرکت بازل فروش برخی از کاتالیستها را به شرکت های پتروشیمی ایرانی به بهانه تحریم متوقف کرده است.
وی با تاکید بر اینکه صنعت پتروشیمی به دنبال هیچ گونه رانتی در فروش ارز و یا قیمت خرید خوراک نیست، بیان کرد: اما وزنه هایی به پای صنعت پتروشیمی ایران بسته اند که توسعه این صنعت ارز آفرین را با چالش هایی روبرو کرده است.
مهدوی با یادآوری اینکه مزیت هایی صنعت پتروشیمی از نظر سبد متنوع خوراک در اختیار دارد عربستان و قطر هم ندارند، تبیین کرد: با اعمال دور جدید تحریم ها، دشمن تلاش می کند که پس از توقف فروش نفت صادرات محصولات پتروشیمی ایران را هم متوقف و با کاهش روبرو کنند.
دبیرکل انجمن صنفی کارفرمائی صنعت پتروشیمی در ادامه این برنامه تلویزیونی با اشاره به نبود رگولاتوری در صنعت پتروشیمی، گفت: پیشنهاد انجمن کارفرمائی آزادسازی نرخ قیمت خوراک و فروش محصولات در بازار داخلی با قیمت های ارز در بازار ثانویه است.
وی در ادامه با یادآوری اینکه هم اکنون قیمت مترمکعب گاز متان در بازار هنری هاب آمریکا قابل مقایسه با قیمت این خوراک گازی در ایران نیست، تاکید کرد: آمریکا با تعریض کانال پاناما مسافت صادرات و انتقال محصولات پتروشیمی به آسیا را 20 روز کاهش داده و با استفاده از ابزار قیمت خوراک ارزان به زودی برای همه تولید و صادرکنندگان محصولات پتروشیمی از جمله ایران مشکلاتی اساسی ایجاد می کند.
این فعال صنفی صنعت پتروشیمی همچنین در خصوص گلایه کشاورزان از عدم تخصیص کود اوره، توضیح داد: شرکت های پتروشیمی بر اساس اعلام نیاز شرکت خدمات کشاورزی تمامی کود اوره مورد نیاز کشاورزان را با قیمت های یارانه ای معادل 612 تومان به ازای هر کیلوگرم تحویل می دهد اما چرا شرکت خدمات کشاورزی کود اوره را در اختیار کشاورزان نمی گذارد هم برای ما جای سوال است.
وی قیمت یک کیلوگرم اوره در بازار صادراتی با احتساب قیمت ارز 4200 تومانی را معادل 1500 تومان عنوان کرد و افزود: شرکتهای پتروشیمی با نصف قیمت صادراتی اوره به شرکت خدمات کشاورزی عرضه می کند اما دست آخر بازهم کشاورزان تاکید دارند که کود اوره را دریافت نمیکنند.
این مقام مسئول در پایان به کند شدن آهنگ توسعه صنعت پتروشیمی در ایران، خاطرنشان کرد: آهنگ توسعه صنعت پتروشیمی در ایران از 23 درصد در دهه 80 در حددفاصل سال 92 تا 96 به 3.1 درصد کاهش یافته است.