جلال محمودزاده اظهار کرد: در تابستان امسال افزایش قیمت میوه ها و حتی صیفی جات به گونه ای بود که بسیاری از افراد و خانوارها قدرت خرید نداشتند و یا میزان خرید خود را به شدت کاهش دادند و یا میوه از سبد خرید آنها به طور کلی حذف شد.
وی در ادامه افزود: هر چند که تغییرات اقلیمی و سرمازدگی ابتدای امسال در کاهش میزان تولید و افزایش قیمت محصولات کشاورزی تاثیر داشت، اما بیشتر از آن این واسطه ها و دلال ها هستند که به گرانی سرسام آور میوه و صیفی جات دامن زدند.
محمودزاده با بیان اینکه دلال ها هم موجب ضرر و زیان کشاورزان می شوند و هم هزینه های زیادی را به مردم تحمیل می کنند، گفت: متاسفانه دلال ها و واسطه ها با سوء استفاده از فقدان نظارت دستگاه های مسئول و سوء مدیریت ها، محصولات کشاورزی را با قیمت بسیار کم از تولیدکنندگان خریداری کرده و چند دست می چرخانند و در نهایت با قیمت بسیار بالا به دست مصرفکنندگان می رسانند.
نماینده مردم مهاباد در مجلس تکمیل زنجیره تولید را راهکاری اساسی برای کوتاه کردن دست واسطه ها و دلال ها از بازار محصولات کشاورزی دانست و عنوان کرد: بارها از دولت خواسته ایم که نسبت تکمیل زنجیره تولید اقدام کند، اما متاسفانه تاکنون شاهد اقدامی در این رابطه نبوده ایم و نتیجه این شده که زحمت و رنج را کشاورز می کشد و سود را دلال و واسطه به جیب می زند.
نایب رییس کمیسیون کشاورزی مجلس در پایان گفت: در شرایطی که دلال ها و واسطه ها نقش اساسی در افزایش چند برابری محصولات کشاورزی از مزرعه تا بازار مصرف دارند، کشاورزان هم دسترسی به بازارهای هدف ندارند که متاسفانه این موضوع آنها را در موضع ضعف نسبت به دلال ها قرار می دهد.