سیدحمید کلانتری در نشست خبری به مناسبت هفته تعاون گفت: یکی از مشکلات روستاها و تعاونی های کشاورزی در بخش منابع آب و خشکسالی است که تعاونی های آب بران روستاها مدیریت منابع آب را برعهده دارند. روستائیان در هر روستا تعاونی آب بران ایجاد می کنند که نقش این تعاونی پشتیبانی از تبدیل شبکه آبیاری سنتی به آبیاری قطره ای و بارانی است که با همکاری همه افراد روستا هزینه های اجرای این فرآیند کاهش می یابد. همچنین در این بخش تعاونی های کشاورزی، آب، فاضلاب و مدیریت منابع مراتع و جنگل ها را داریم که نقش آنها محدود کردن چرای دام روستائیان در بخش خاصی از مرتع برای دامداران بوده و در نهایت تولید علوفه بهینه شده و همچنین از منابع مرتع برای تولید ماهی و گیاهان دارویی استفاده می شود.
وی با تاکید بر نقش تعاونی ها در کوچک سازی دولت و واگذاری پروژه ها به شرکت های تعاونی افزود: در پنج سال گذشته ۲۲ هزار و ۴۰۰ تعاونی جدید ایجاد شد که در نتیجه ۷۶ درصد از نظر تعداد تعاونی رشد داشته ایم. همچنین ۳۵۳ هزار شغل جدید از محل اقتصاد تعاونی ها ایجاد شد که رشد ۷۹ درصدی را نشان می دهد.
معاون امور تعاون وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی تصریح کرد: در این پنج سال ۶ هزار و ۴۰۰ تعاونی جدید کشاورزی، ۴ هزار و ۴۰۰ تعاونی صنعتی، ۲۵۰ تعاونی معدن، ۶۸۰ تعاونی فرش دستباف و ۷ هزار و ۴۵۰ تعاونی خدمات در حوزه های مختلف اعم از آی تی، گردشگری، بهداشت و ... همچنین ۲۵۶ تعاونی حمل و نقل راه اندازی شده است.
کلانتری ادامه داد: طی یک سال اخیر از شهریور سال گذشته تا شهریور امسال ۴هزار و ۲۰۰ تعاونی جدید ایجاد شد که ۷۳ هزار و ۸۰۰ شغل با خود به همراه داشته است. همچنین روز گذشته از طریق ویدئوکنفرانس و با حضور سرپرست وزارت تعاون از ۴۲۵ طرح تعاونی جدید رونمایی شد که راه اندازی این تعاونی ها ۱۵ هزار و ۵۰۰ شغل جدید ایجاد خواهد کرد.
وی درباره وام ویژه اشتغال تعاونی های روستایی گفت: در طرح روستا تعاون ۴ هزار و ۸۰۰ تعاونی روستایی ثبت نام کرده اند که تاکنون ۹۱۶ میلیارد تومان از ۴ بانک عامل بخش کشاورزی، توسعه تعاون، صندوق کارآفرینی امید و بانک زیرمجموعه وزارت ارتباطات پرداخت شده و پرداخت ۱۴۰ میلیارد تومان دیگر هم مصوب شده است.
معاون وزیر تعاون با بیان اینکه ۱۱ میلیون نفر در کشور عضو تعاونی ها هستند، گفت: از آنجایی که تعاونی ها را خود اعضا اداره و کنترل می کنند کمترین فساد در مجموعه تعاونی ها شاهدیم، همچنین شرکت های تعاونی نقش موثری در فقرزدایی از مناطق محروم ایفا می کنند، چرا که با استفاده از پول های خُرد مردم تعاونی ها ایجاد شده و علاوه بر ایجاد اشتغال به جمع آوری نقدینگی نیز می پردازند. با توجه به اینکه تعاونی ها جزء SMEها هستند با هر تعاونی جدید به طور میانگین ۱۴ تا ۱۵ شغل ایجاد می شود.
وی درباره تعاونی های مسکن گفت: تاکنون ۲ میلیون واحد مسکونی توسط تعاونی های مسکن ساخته شده است و در خصوص تعاونی های مسکن مهر نیز پیش بینی می شود تا پایان امسال پرونده مسکن مهر متعلق به تعاونی ها بسته شود.
کلانتری درباره مصوبه دولت در زمینه تخصیص ۲۵ میلیارد تومان به تعاونی های سهام عدالت از محل سود سهام عدالت که از سوی مجلس با مخالفت روبرو شد، گفت: قرار بود این ۲۵ میلیاردتومان به عنوان کارمزد از محل سود مشمولان داده شود که مبلغ ناچیزی است. این تعاونی ها مشکلات زیادی دارند و قرار بود سازمان خصوصی سازی آن را انجام دهد و ما فقط پیگیری می کردیم که این مبلغ به دست آنها برسد اما با توجه به اینکه استدلال مجلس این بود که این پول به مردم تعلق دارد، این مصوبه با مخالفت روبرو شد و باید سازمان برنامه و بودجه مبلغی را به عنوان جایگزین به تعاونی های سهام عدالت پرداخت کند که سال قبل هم ۳۶ میلیارد تومان سازمان برنامه و بودجه به شرکت های تعاونی سهام عدالت از محل بودجه عمومی پرداخت کرده بود.
به گفته کلانتری، ارزش سهام سهامداران شرکت های سهام عدالت در سراسر کشور در مجموع ۸۰ هزار میلیارد تومان برآورد می شود.