رشید سیدیان در گفتگو با مهر درباره آخرین وضعیت فاز دوم طرح توسعه پالایشگاه نفت امام خمینی شازند با بیان اینکه تاکنون واحد تقطیر، واحد ایزومریزاسیون، ارتقا دهنده اکتان و برخی از واحدهای جانبی این پروژه پالایشگاهی به طور رسمی راه اندازی شده است، گفت: واحد ایزومریزاسیون پالایشگاه نفت شازند نخستین واحد پالایشگاهی کشور بوده که با دانش فنی کامالا ایرانی در مدار بهره برداری قرار گرفته است.


مجری طرح توسعه پالایشگاه نفت شازند در شرکت ملی مهندسی و ساختمان نفت ایران با اعلام اینکه اخیرا واحد تصفیه نفت سفید این پالایشگاه هم مورد بهره برداری قرار گرفته است، اظهار داشت: پیش بینی می ود تا بهمن ماه امسال ۲ واحد جدید پالایشگاهی هم در پالایشگاه شازند آماده راه اندازی و افتتاح شوند.


این مقام مسئول با اشاره به آغاز شمارش معکوس برای راه اندازی واحد هیدروژن و آمین پالایشگاه شازند، تصریح کرد: در شرایط فعلی خوراک هیدروژن واحدهای فاز دوم پالایشگاه از محل پالایشگاه اصلی شازند تامین می شود.

وی با یادآوری اینکه واحد هیدروژن پالایشگاه نفت شازند از ظرفیت ۶۷۵ میلیون فوت مکعب گاز هیدروژن در دو ردیف برخوردار است، بیان کرد: تاکنون برای طراحی، ساخت، نصب و راه اندازی این دو واحد جدید در مجموع حدود ۱۵۲ میلیون یورو سرمایه گذاری شده است.


سیدیان با تاکید بر اینکه با راه اندازی این ۲ واحد امکان بهره برداری از طرحهای جدید بنزین سازی پالایشگاه نفت شازند فراهم می شود، تبیین کرد: پیش بینی می شود تا پایان سالجاری ۲ طرح جدید بنزین سازی این پالایشگاه در مدار بهره برداری قرار بگیرد.


مجری طرح توسعه پالایشگاه نفت شازند با بیان اینکه هم اکنون آخرین مراحل ساخت واحد آر. سی. دی و آر. اف. سی. سی پالایشگاه در حال انجام است، یادآور شد: تاکنون برای ساخت واحد آر. اف. سی. سی پالایشگاه شازند ۲۷۰ میلیون یورو و برای واحد آر. سی. دی حدود ۳۱۷ میلیون یورو هزینه شده است.


این مقام مسئول ظرفیت تولید بنزین در واحد جدید آر. اف. سی. سی پالایشگاه شازند را حدود ۸.۲ میلیون لیتر در روز عنوان کرد و افزود: با احتساب تولید ۸.۳ میلیون لیتری در فاز یک در مجموع با راه اندازی این واحد ظرفیت تولید بنزین سوپر در پالایشگاه شازند از مرز ۱۶ میلیون لیتر در روز عبور خواهد کرد.


به گزارش مهر، یکی از مهمترین ویژگی‌های طرح توسعه فاز دوم پالایشگاه نفت شازند راه اندازی نخستین طرح پترو پالایشگاهی ایران است و این کارخانه جدید از ظرفیت تولید روزانه هفت هزار و ۵۰۰ بشکه پروپیلن برخوردار است.

افزایش ظرفیت پالایشی از روزانه ۱۷۰ هزار بشکه به ۲۵۰ هزار بشکه هم یکی دیگر از ویژگی‌های این طرح پالایشگاهی کشور است ضمن آنکه در کنار کاهش میزان تولید نفت کوره به ازای افزایش تولید بنزین و گازوئیل از دیگر ویژگی‌های این پروژه پالایشگاهی به شمار می رود.


همزمان با آغاز شمارش معکوس برای راه اندازی ۴ طرح جدید پالایشگاهی، ظرفیت تولید بنزین تا اسفند به ۷۰ میلیون لیتر در روز افزایش مییابد که در این صورت امکان صادرات بلندمدت بنزین برای کشور فراهم میشود.