غلامحسین شافعی رئیس اتاق بازرگانی ایران با اشاره به مشکلات صادرات در کشور اظهار کرد: یکی از مشکلات اساسی صادرات قیمت تمام شده کالاهای تولید داخل است که رقابت با رقبای خارجی را دچار مشکلات جدی میکند و این موضوع به فرسودگی ماشینآلات و شکاف تکنولوژی در تولید باز میگردد.
رئیس اتاق بازرگانی ایران با اشاره به نیاز صادرات به حمایت، تصریح کرد: در چنین شرایطی بر اساس تجربیات کشورهای موفق در صادرات، موضوع حمایت جدی صادرات برای گرفتن کرسی ثابت در بازارهای رقابتی، لازم است از صادرات حمایت جدی به وجود بیاید مخصوصا در شرایطی که کشور نیاز به ارز دارد و مشکلاتی که پیش رو داریم ممکن است درآمدهای نفتی را تحت تأثیر قرار دهد.
وی با اشاره به مشوقهای صادرات بیان کرد: وزرات صنعت، معدن و تجارت(صمت) و اتاق بازرگانی موضوع مشوقهای صادراتی را پیگیری میکردند و در سال ۹۷ منابع خوبی برای حمایت از صادرات پیشبینی شده است.
به گفته وی؛ یکی از هزینههای ناخواسته که بخش صادرات با آن روبهرو است به دلیل نبود روابط بانکی و بیمهای معمول با کشورها بین ۵ تا ۱۵ درصد اضافه هزینه برای انتقال منابع صادرات به داخل کشور میشود و در صورت جبران این اضافه پرداخت توسط دولت میتواند کمک شایانی به صادرات غیرنفتی کند.
شافعی با اشاره به نیاز گسترش روابط اقتصادی با کشورهای همسایه، اظهار کرد: افزایش روابط تجاری با کشورهای همسایه به صورت جدی دنبال خواهد شد و یکی از راههای سهلالوصل برای برون رفت از بحران است.
وی با اشاره به تشکیل کمیته دائمی ارز در اتاق بازرگانی ایران تصریح کرد: در اتاق بازرگانی کمیته دائمی ارز تشکیل شده و بخش خصوصی نظرات خود را به دولت اعلام کرده است و پیشنهاد شده است ارز ۴۲۰۰ تومان صرفا جهت تامین کالاهای اساسی و استراتژیک مانند دارو و تجهیزات پزشکی که اهیمت بالایی دارد، اختصاص یابد و اگر قرار باشد کل واردات با ارز ۴۲۰۰ توان صورت گیرد در آینده با مشکل کمبود منابع ارزی مواجه خواهیم شد.
شافعی در پایان گفت: باتوجه به اینکه بخش خصوصی موافق تک نرخی شدن ارز بوده است، اما این موضوع در حال حاضر امکان پذیر نیست.