تولید نفت عربستان سعودی در ماه گذشته (ژوئیه) روزانه 10 میلیون و 300 هزار بشکه بود که در مقایسه با ماه قبل آن که 10 میلیون و 489 هزار بشکه بوده کاهش داشته است.
این گزارش می افزاید: از علل کاهش تولید نفت عربستان سعودی کمبود تعداد مشتریان نفت این کشور بوده است و سعودی ها برای توازن در بازار از افزایش تولید صرف نظر کردند.
پیش تر 'خالد الفالح' وزیر نفت عربستان سعودی اعلام کرده بود که این کشور به میزان یک میلیون بشکه در روز بر تولید نفت خود خواهد افزود.
سعودی ها، برخی کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس و روسیه پیش تر در جلسه ای وعده دادند که برای کاهش تاثیرات ناشی از کاهش احتمالی صادرات نفت ونزوئلا، لیبی و ایران تولید خود را تا یک میلیون بشکه در روز افزایش دهند.
دولت ترامپ از 18 اردیبهشت که از برجام خارج شده، سیگنال های متناقضی فرستاده است.
آمریکا ماه گذشته مدعی بود که قصد دارد صادرات نفت ایران را به طور کامل قطع کند اما «مایک پمپئو» وزیر خارجه و «استیو منوچین» وزیر خزانه داری آمریکا اخیرا گفته اند که رویکرد منعطفی در این باره اتخاذ خواهند کرد.
«آمریتا سن» تحلیلگر ارشد حوزه نفت در شرکت «انرژی اسپکتس» گفته بود: افزایش عرضه نفت شورای همکاری خلیج فارس و روسیه درحالی است که بازارها امکان پالایش بیشتر ندارند.
آمار و بررسی های بلومبرگ نیز نشان می دهد که صادرات نفت خام عربستان در نیمه اول ماه ژوئیه با پانصد هزار بشکه کاهش تا 6.7 میلیون بشکه در روز پایین آمده است.