یحیی آل اسحاق، رییس اتاق مشترک ایران و عراق، در مصاحبه با رادیو با اشاره به نقش سوداگری در رکود اقتصادی و از بین رفتن اشتغال گفت: نقدینگی در دست عده ای است و این افراد برای کسب سود بیشتر معاملاتی را انجام می دهند که موجب گرانی کالاها در بازار می شوند.
وی افزود: برخی افراد نیز برای حفظ ارزش پول خود در برخی موارد وارد بازارهای مختلف از جمله طلا، ارز و مسکن می شوند که این امر نیز می تواند موجب اخلال و سوداگری شود.
رییس اتاق مشترک ایران و عراق گفت: نقدینگی عظیمی در بانک ها به صورت سپرده گذاری موجود بود که به دلایل مختلف این حجم از پول از بانک ها خارج شد و با ورود به بازارهای مختلف موجود ایجاد فساد و سوداگری در این بازارها شده است.
آل اسحاق ادامه داد: ورود نقدینگی به بازارهایی که رشد تولید در آنها پایین است تنها باعث می شود که به فعالیت های غیرمولد دامن زده شود که این امر نیز اشتغال و تولید را در کشور کاهش می دهد.
وی بیان کرد: ابتدا به جای برخورد با سوداگران باید برنامه ریزی و سازوکار مناسبی را در جهت کنترل و هدایت سَیَلان نقدینگی در کشور انجام داده زیرا در صورت عدم وجود نقدینگی و فضا برای سوءاستفاده از آن سوداگری نیز کاهش خواهد یافت.
رییس اتاق مشترک ایران و عراق تصریح کرد: مشکل ما در نظام تدبیر و مدیریتی ماست اگرچه مسائل فرامرزی نیز در وضعیت اقتصادی اثرات منفی دارد، اما در کشور ما تصمیم گیری ها معمولا با تعلل انجام می پذیرد که موجب سوء استفاده می شود.