تاثیر منفی افزایش نرخ ارز بر کاهش واردات از بنادر

هادی حق شناس در خصوص تاثیر نوسانات نرخ ارز بر روند کار در بنادر بیان کرد: عملکرد بنادر با افزایش و کاهش نرخ ارز مختل نمی‌شود، بلکه در دوره‌هایی که نرخ ارز گران می‌شود به علت بالا رفتن هزینه واردات، معمولا با کاهش واردات مواجه می‌شویم و عکس این امر نیز به علت مقرون به صرفه شدن صادرات شاهد افزایش صادرات هستیم.

وی در توضیح حجم واردات و صادرات در سال جاری اظهار کرد: در ۱۳۱ روز سپری شده از سال ۹۷ حجم صادرات از مرز‌های بندری نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۵ درصد رشد داشته و حجم واردات در طی زمان فوق به علت افزایش هزینه واردات ۱۵ درصد کاهش داشته است؛ با این وجود نرخ ارز بر روی واردات از بنادر اثر منفی و بر صادرات اثر مثبت دارد.

معاون امور دریایی سازمان بنادر و دریانوردی با اشاره به تاثیر تغییرات نرخ ارز بر پیشرفت برنامه‌های بندری، گفت: برخی از فعالیت‌های سازمان بنادر و دریانوردی با نرخ ارز ارتباط مستقیمی دارد از جمله خرید تجهیزات استراتژیک یا ساخت اسکله از جمله فعالیت‌هایی هستند که بخش عمده‌ای از آن‌ها به نرخ ارز بستگی فراوانی دارد؛ حتما تغییرات نرخ ارز تاثیرات فراوانی بر پروژه‌های سازمان بنادر و دریانوردی دارد.

حق شناس توضیح داد: پروژه‌های بنادر در کشور به دو قسمت ریالی که طبیعتا با نرخ تورم متاثرمی شود و  تخصیص ارز تقسیم می‌شود و اگر قرار باشد از محل منابع سازمان بنادر ارز تخصیص یابد، این منابع نیز تخصیص می‌یابد.

وی در بیان راهکار‌های میان مدت و بلندمدت سازمان برای کاهش تاثیر نرخ ارز بر پیشرفت برنامه‌های بندری، گفت: قطعا در درازمدت شرایط خود را تطبیق خواهد داد. زیرا افزایش نرخ ارز اولین بار نیست که رخ داده است در سال‌های ۹۱ و ۹۲ و ۷۲ تا ۷۵ نیز رخ داده بود؛ بنابراین این دوره، دوره گذرا است و معتقدم ماندگار و پایدار نخواهد بود.

معاون امور دریایی سازمان بنادر و دریانوردی در خصوص راهکار‌های سازمان بنادر برای کاهش اثرات تغییرات نرخ ارز بر پیشبرد فعالیت‌های بندری، تصریح کرد:  این دوره، دوره گذار است و طبیعتا پروژه‌هایی که در اولویت هستند در دستور کار قرار خواهد گرفت.

حق شناس در انتها با تاکید بر اینکه اجرای طرح جامع بنادر ایران طبیعتا اعتبار زیادی می‌خواهد، گفت: در شرایط فعلی و با تغییرات نرخ ارز با توجه به محدودیت منابع، پروژه‌هایی که در اولویت هستند مبنای اجرا خواهند بود.